Kau Cinta Aq Tak?

Good Nite everyone!!! Entry kali ni aq guess cm nk same ngn last time entry. If korg ada baca la. Bezanya kali nie punyer entry aq tujukan khas untuk mereka2 y sdg d lamun cinta or ngah bercinta la. Dah bpe lme korg bercinte? Seminggu? Sebulan? Setahun? Xkisah la kn how long pun. Aq nk tnyer korg...selama menjalinkn hubungan ngn pasangan korg nie...korg tw ke psgn korg nie betul2 cintakan korg? or just syg korg sbb korg syg dia? or terpaksa sukakn korg sbb terdesak ke? Jeng jeng jeng...korg mesti la nk kena tw sama ada psgn korg 2 betul2 cintekn korg or x. Lw x percuma ja bercinta kn. Owg nk bercnte untuk kekal kn...so kt bwh ni aq ader kasi guide sikit in order 2 ensure psgn korg cintakn korg...

  1.  Owg y cintekn korg xkn pernah bagi or x tau nk bg alasan apa npe dia mencintai korg. Y dy tw d matanye hnye ada kamu je.
  2. Owg y cntekn korg akn menerima diri kamu seadanya. D mate dy, korg y trcantik/terhensem even hakikatnyer korg x lawa or x hensem mne pun.
  3. Owg y cntekn korg lw boleh tiap2 mse nk tw ape y kamu lakukn d kala ini. Setiap mse, jam, minit n saat ingin mengetahui aktiviti korg. Lw x sepanjang ary rsah mmanjang. Bukan mengongkong, p bl dah cnte hnye dy y kte pk kn dr owg len.
  4. Owg y cntekn korg akan sentiasa bg sms "selamat pagi", "selamat mlm" dll even korg x balas pun. Bg mereka, cukup puas dpt hntr sms sbegitu wlau sepi tnpa blsn.
  5. Even time besday korg dy xdpt celebrate d sbbkn sbb2 y tertentu, p dy x pernah lupa untuk bg sms or cl untuk ucapkn apy besday. Tak pun poskn present xkira la d mne dy berada.
  6. Owg y cntkn korg akn sentiasa ingat saat2 y dah korg lalui bersme. Tarikh, mse, bju ape korg pakai suma dowg ingat. Betapa untungny korg kn.
  7. Owg y cintekn korg akn sentiasa ingat tiap2 kata y indah y pernah korg ucapkn even korg sendiri pun ntah ingat ntahkn tidak. Kata-kata 2 y bisa wt dy senyum sendri. Kata2 melalui sms d simpan...kata2 melalui perbualan di telefon d record...kata2 y d ungkapkn dr mulut secara face 2 face d abadikn selamanyer.
  8. Owg y cntekn korg akn berusaha menyukai setiap ape y korg suka. Dy cube untuk memasuki dunia korg untk memahami korg ngn lebih dlm.
  9. D kala korg ngah sakit, dy pasti akn sentiasa sms or cl or jenguk korg untuk bertnye kabar sbb dy risau tntg korg. Sakit korg turut d rasai olehny guk.
  10. D saat korg bakal amik exam, dy pasti akn sms or cl korg untuk ucap "Good Luck". D saat korg study dy akn sentiasa bg kata2 semangat n sentiasa menemani korg agar korg x stress.
  11. Owg y cntekn korg akn bg sesuatu brg y dy sgt syg kpd korg.Myb korg ase bnda 2 biasa je but oleh sbb korg adalah owg y dy cnte..hanya korg je y layak untuk bersme2 menjage brg y dy syg.
  12. Owg y cntekn korg pasti akn terdiam seketika d saat sedang berborak ngn korg d telefon. Sbb dy hanye ingin dgr suara korg shje.
  13. Owg y cntekn korg selalu ingin berada dkt ngn korg untuk abiskn mse bersme2.
  14. Owg y cntekn korg akn slalu bg nasihat kt korg d kala korg berjauhan ngn dy krn x mau sesuatu y buruk terjadi pd korg.
  15. Owg y cntekn korg akn bertindak lebih kpd sedara korg dr kekasih korg. Dy la abg/kakak y slalu amik berat pasal korg.
  16. If korg tgok hp dy, pastinyer nama korg y byk kt INBOX n SENT ITEM dy. Dy guk masih menyimpan sms2 y korg bg even da berabad da pun.

Orait...done even asenyer ad lg...hehehe. So pe y korg blh concludekn? Psgn korg cntekn korg x? or just suke2 je? Korg sendri blh nilai...tq sbb sudi meluangkn mse untuk membce entry aq nie...TQVM...


All da above info aq amik kt:

http://tipscintacinta.blogspot.com/

No comments

Back to Top