Lelaki Gatal???



Aq tak taw nak letak tajuk ape untuk entri kali nie...p bukan saje2 nak post p tengah berpikir sebenarnyer...Yup!!! aq ngah berpikir pasal lelaki yang da berstatus NOT AVAILABLE p still menggatal ngan perempuan lain! Ayooo...awat jd lagu 2???

Status not available 2 korg sendiri boleh pikir...ke korg buat2 xnk tw? Ngeee...not available 2 boleh merujuk kepada mereka yang of course yang dah kawin, bertunang, dan yang sedang bercinta (couple)...dah tw korg dah berpunye p np still nak menggatal ngan perempuan lain? Lw x menggatal p npe korg still nak cari y lain??? Mesti bengang si jejaka2 y membaca entri aq nie...x semua lelaki mcm 2...perempuan pun ada guk y spesis cmnie cuma dlm situasi aq skang...lelaki yang dah berstatus NOT AVAILABLE tue y try nk selingkuh...aishhh kesian psgn korg...

Aq x sure the reasons why dia nak selingkuh ngan pasangan dia...adakah kerana bini, tunang or awek dia mengada-ngada? Queen control? X cantik? Or memang dia 2 tergolong dlm kategori buaya d mana suka pasang skandal ramai2 even dah berpunyer...

Try kita renungkan lelaki y dah berkahwin berpuluh2 tahun...(sure lelaki 2 pn dah tua or nk expired kn? Hehehe)...bila dah tua perangai dowg makin menjadi2 gatalnya...mula menSEARCHING perempuan lain...kalau perempuan tue sebaya2 dia xpe guk...nie x...nak cari yang sebaya anak dara ko...perghhh...mmg nafsu xblh blah...sbb 2 owg ckp makin tua makin menjadi...kesian beb bini kat rumah...mentang2 kedut2 dah berlapis2 kt muka kat bini korg...so korg jdi kan alasan untuk menggatal ngn org len...xpun bila d tanyer kenapa cari lain...msti dowg jwb ader masalah rumahtangga...bini buat hal...padahal ko dah bosan er tgok muke bini ko...kn2? Mane lah cinta y ko semaikn pd bini ko time2 korg mude2 dlu? Pd ko dia lah segala2nya...p bila bini dah meningkat usia...ko cri lain..sbb bini dah tua n ko x bernafsu nk tgok...ada ke patut? 2 belum aq masuk cite pasal mereka y bwu je berkahwin bpe bulan p si lelaki dah mula menggatal nak cri len...haishhh...wt aq takut je nak kawin lw dpt lelaki y xboleh setia dengan kita...ingat perkahwinan nie permainan semata2 ke? Lw korg ckp korg nk berpoligami sekalipun...cube korg renungkn niat korg untuk berpoligami...hope bukan kerana nafsu semata2....

Now aq nk korg renungkn tentang lelaki yang dah bertunang pulak...korg tw x npe korg bertunang??? Sepatutnya xpyh bertunang pn xpe...p se2tengah owg dah anggap tunang 2 sebahagian daripada perkara y perlu d buat b4 mendirikan rumahtangga...kira bila dah bertunang 2 separuh kaki dah masuk dlm alam perkahwinan cuma masih belum ada ikatan y sah...bila kita dah bertunang...bermakna kita dah yakin yang kita nak dia menjadi suami/isteri kita cuma masih perlukan masa untuk bernikah...mgkin sbb faktor duit...maklumlah zmn skang hntran giler2...suma nk 10K ke atas...kopak laki korg...hehehe...ok back 2 de story...at least bila dah bertunang, kita dah buat tanda y si dia 2 milik kita...hmmm p zaman sekarang nie...bertunang pun sometimes suka2...bila ase sayang so kite bertunang...bila x sayang boleh putus tunang. Cam 2 ke? Pikir lah korang dah melibatkn family tw lw tiba2 nk putus tunang...p ckp la pai mulut berbuih2 pn...lw dy nk menggatal dy menggatal guk...dah bertunang p masih g nk cr y lain...npe ek? Walhal g bpe bulan nk naik pelamin...hmmm

Berkahwin sudah...bertunang sudah...now kte move 2 de last status...bercouple pulak...aq admit...couple 2 mmg takder bawa ape2 mkna pn sbb bukan ada pape ikatan pn yang boleh menjaminkn pasangan korg stay pada kita je kn...p korg kena ingat bercouple ni adalah 1st step untuk kte memulakan sesuatu hubungan tu...ada ke korg tengok bwu jumpe sehari dah ajak kawin? Xtw la lw desperate or mk bapak y arrangekn jodoh 2 kn...anyhow pn melalui bercouple ni la blh membantu korg untuk decide whether dy ni layak or x nk jadi suami/isteri korg...p zmn skang nie pikiran dowg lain sikit...mentang2 bercouple nie xde melibatkn pape iktan so suka2 aty je korg nk menggatal or curang kn...alasanyer nk cari y g terbaik..piirahhhh...lw dah x suka just ckp je la...jgnlah pai dah jumpe ngn pengganti, ko bwu nk reject kite...mmg sengsara jiwa beb bila tw kekasih aty curang! Bengan tol bila pikir lelaki curang tw! Bila kita marah2 t dy ckp " Npe nk marah2 bagai? Kte couple je pn bukan kawin," >>> sakit x aty korg? Sakit beb! Huarghhh time 2 mmg mcm2 ase...dlu time suka macam2 jnji ko wt...xnk cr lain lah...xsgup nk tinggalkn kita lah...p bl da benci...korg sendiri blh pikir...

Aq pun tak tw kenapa kaum-kaum Adam suka buat hati kaum Hawa hancur berkecai...puas ke lw dapat wt macam 2? Mmg ada guk perempuan y perangai mcm buaya...suka2 tukar pasangan...p korg kena admit...fakta beb d mana perempuan lebih cenderung menjadi setia pd pasangannya compared 2 lelaki! Myb korg belum terkena g n xase g macammne asenya bila cinta kte d permainkn...cume apa y aq nk advise korg cubelah pikir n hrgai perasaan pasangan korg b4 korg nk menggatal...kesian mereka y setia menanti korg...

Bcoz of dat, aq pun masih terpikir2...masih wujud ke cinta sejati 2 lw korg sendiri bermain2 ngan aty wanita? Aq pn xtw...no comment la beb...myb ada p peratusan dy sgt2 kecik kn...seronok sgt bila bercinta then bnda y korg  utamakn adalah kesetiaan, kejujuran dan y pasti ALLAH SWT...syg mcmmane pn korg pd psgn korg p jgn se2kali lupa pd pencipta kita...

Aq pn xtw ape y aq da merepek nie...ase mcm dah lari tajuk pn ader...p ni entri aq kn...so suke aty la nk type pe pn...hehehe...btw ape y aq post nie just untuk nk share ngn korg supaya dpt direnung2kn bersama...mne tw blh d jdkn panduan (wlaupn aq ase xmembntu pape pn)...hope korg enjoyed ur reading...

p/s: Andai ada y terasa aty aq mintak maaf k...mne tw ada words y bisa merobek aty korg kn...aq ni kdg2 main lepas je type...ni pn type sambil wt keje abh aq sambil bermoodkn emotional sekejap ngn tajuk post nie...hehehe...btw thnx 4 reading yawww!

2 comments

  1. herm good explaining by this post..aha! skew sngat kak..mmg kkdng laky neyh ta pnah bersyukur nan pew yg dwng adew..adeq pnah kne time cple n pnah kne nan owng yg dah kawin tuh..but juzt kwn jewk erk yg da kawin tuh coz die tpu die atew die tak kawin lgi..hish!! cum s**l jew pgai..cmpai skun adeq menci nan die..pe salah tros trang..cian ank bini die at umah tuh..mngok tol..ish!! geram neh..hehe

    ReplyDelete
  2. hehehe...2 la y akk ase skang...lelaki 2 bwu je kawen p ad aty nk cr len...dah 2 bini dy bwu je pregnant...kesian sgt...2 lom cter sal y da bertunang n y da berumur sebaye2 bpk kte...ishhh2...dunia2...sbr je la kn

    ReplyDelete

Back to Top