Kalau Namanya Cerita Orang Melayu

Drama Kasih Alia (sekadar nak tempek)

Sejak menjak bulan Ramadhan nie makanya pelbagai lah cerita yang da di tempek dekat setiap channel tv. Jenuh aq nak tengok semua cerita tue kalau timing dy serentak kan...dan semestinya drama Melayu lah paling banyak disiarkan selari dengan bulan Ramadhan nie. 

Tapi kadang2 aq malas nak layan sangat drama Melayu nie. Mesti hangpa cakap aq nie tak nak sokong industri kita kan? Ini bukan bab tak nak sokong ke hape tapi aq ase ape yang aq ase ni turut dirasai oleh hangpa jugak. Setiap jalan cerita dalam drama Melayu nie confirm hangpa boleh agak dah.

Contoh:

  • Klimaks cerita mesti hero/heroin sakit. Dah tue penyakit kronik plak tue. Lagi bape hari dah ke batu dua...sob sob sob. Sadis2...
  • Lor rupa2nya hangpa nie anak angkat je? (perasan dak case cmnie?)
  • Aik accident sudah? Dah tue mati...dah ajal katanya...
  • Tengah best dilamun cinta rupa2nya depa berdua nie adik beradik yang dah lama terpisah. Aiseyman...cmne tue?
  • Aq suka hang tapi hang suka dia pas tue si polan nun di sana suka aq? Ishhhh bersegi2 lak cinta nie. Poning eden.
  • Si minah nie dok la kejar mamat yang sorang nie. Agak dah takdak jantan laen ka nak pi pikat? 
  • Ohhh cinta terhalang ala2 Kassim Selamat. Adehhh wujud lagi no situasi lagu nie. Si miskin tak layak bercinta dengan si kaya. Materialistik2...
Cinta Terhalang

Lagi ape lagi? Korg sendiri boleh pikiaq sendiri. Hehehe...actually this topik pernah dibicarakan oleh Nabil Raja Lawak time show dia dulu. Cuma this time aq tokok tambah sikit2 je. Sekadar untuk hiburan. Hehehe...

14 comments

  1. klo yg kaya..pg2 msti mkn roti.nak roti susun brtingkat2..mkn ye tidok pon.hahaha!lpstu nak2 bincang sal syarikat.cbela bncang sal nape mkcik karipap xjual karipap da ke..ape ke..kan aku da emo lak ni..hahaha

    ReplyDelete
  2. tengah layan citer bollywood skrg ni..Bosan nonton astro pun asyik ulang citer yang sama je.

    ReplyDelete
  3. @aku hahaha...eden sokong! setiap citer sumanye nk kaya2 belaka. Pakai keta perghhhh giler terangkat la...nyampah! mokcik xjual karipap sbb dy pn da kaya...hahaha

    ReplyDelete
  4. @Azumiemmbazir je subscribe astro y full sbb citer berulang je. boring eden. eden pn bwu je pas tgok citer bollywood. 3idiots! syok tuuuue

    ReplyDelete
  5. Cik Mendezz bukan anti filem melayu..
    tp mcmana bbeza pon suasana background..
    jalan cerita tetap sama..
    Juvana yg best tu pon ending dia huru hara..
    mencik tau!

    ReplyDelete
  6. @Azura Mendezz kan? eden da kobar kan da...jln cerita mesti sama je...juvana 2 dr mula sampai nk abis mmg superbbb p ending cm harem...sabau jo la

    ReplyDelete
  7. tengok ker kasih alia? haha..abang pun tgk jugak..sebijik mcm citer hindustan...boleh pulak budak hilang jadi anak angkat,,bukan nak bg kt polis ke hape...hehe

    ReplyDelete
  8. @PM S@y@ b@ik tgok la sementara tgu buka posa kn...untung nasib depa kn...jd ank angkat org kaya je sumanyer...hampeh je...dan2 muka kasih cm alia...hehehe

    ReplyDelete
  9. cerita P.Ramlee memang tiada tolok bandingannya..

    ReplyDelete
  10. @Sekamar Rindu P Ramlee was very adorable...xpernah boring tengok cerita dy...lagenda mehhh

    ReplyDelete
  11. cerita melayu sekarang kita boleh hafal jalan ceritanya. nak nak kalau cerita hantu. lagi lah macam harem.

    ReplyDelete
  12. @Si Nuansa Eyqin citer hantu da bersepah pai da boring nk tgok sbb sama je jlnnyer kn...lw sekali skala wt cerita lari dr konsep y sedia ada kn best..:)

    ReplyDelete

Back to Top