Pahala Puasa vs Iklan TV

Sebenarnya kalau ikut mataku yang ala-ala macam Angelina Jolie sambil mulut pun buat2 seksa cm beliau guk yang konon2 sangat mengancam nie memang da nak tidur. Maklumlah hari ini aq busy giler dengan laptop aq. Laptop nie asyik merayu-rayu suruh jangan tinggalkan dia keseorangan. Jadi aq kesian dan disebabkan itu aq online je la gamaknya walhal mak kat dapur sibuk memasak. Memang aq seorang anak yang baikkan sebab tak ganggu mak aq masak? Aq nak bagi sikit ruang privacy untuk mak aq. 

Ok panjang plak intro dia nie. Kalau tulis karangan SPM intro takde markah kan? So buang dakwat pen je la. Tadi sambil tunggu waktu berbuka sambil tengok cerita Kasih Alia. Terpesona jap tengok shawl yang Rafidah pakai. Hahaha. Sedap2 tengok citer tiba2 iklan plak menyibuk nak guk tempek kat tv kan. Tau iklan apa? Iklan losyen Nivea tak silap aq. Mak ai putih gebu siot badan model tue da macam tepung gandum mak aq buat cekodok dah. Tiba-tiba abang botak aq bersuara...

Abang: Abis la hilang pahala tengok badan dia. Perghhhh (sambil tangan menutup sebelah mata. Lagi sebelah mata dibiarkan aje. Apa kes?)

Aq yang mendengar terfikir sejenak sambil baby fingerku ini mengetuk2 kepala. Aah ek...boleh kurang pahala kalau sehari berjam2 tengok tv kemudian model2 yang pakai baju tak cukup kain dok kehulu kehilir berjalan kt dlm tv tue. What to do?

art, beautiful, eyes, fashion, fun
Gorgeousnyer! Eh pahala aq cmne?

p/s: Tak payah tengok tv sepanjang bulan Ramadhan. Ok tak?

24 comments

  1. btol..!!!
    eh, terbace la plak n3 ni ades...*smbil tutup mate

    ReplyDelete
  2. @qudwa kan2...hehehe...mate tutup dua2 ke or sebelah je 2? muahahaha

    ReplyDelete
  3. tgk je...wat dosa byk2..lpstu cover blik..haha..setan mnghasut..

    ReplyDelete
  4. @aku aishhhh...cik aku da keluar tanduk laaa...hahaha...rosak2 ;p

    ReplyDelete
  5. haha. err.. tertengok sekali takpe. cepat2 tutup mate :D
    da folo :)

    ReplyDelete
  6. @lia kamalia tu la nk kena tutup mata...p sebelah je mampu...kahkahkah...thnx babe!

    ReplyDelete
  7. heheh then time iklan tuka lah channel.hehe

    ReplyDelete
  8. @yaya memang hati berkata begitu tetapi tgn dan mata tidak mahu...ish2 jahanam pahala aq lw cmnie...mengucap2...;p

    ReplyDelete
  9. @difficult easy. aiseycicakman...npe tgok? warning! entri ni perlu d bce waktu mlm je...hahaha

    ReplyDelete
  10. tak boleh miss ok tgok tv..uhuk..skang ni pulak ada drama

    ReplyDelete
  11. @amranaiman hahaha...wani suh bce entri bukan tgok gmbr la...ni je y terbek ;p

    ReplyDelete
  12. @syahirooAhmad betul2...wani sampaikn je...jgn ader y bertriple2 time dtg blog nir semata2 nk tgok gmbr d ats...hahaha...mmg kena buang la gamaknyer

    ReplyDelete
  13. @merahitujambu bulan2 pose ni la plak drama belambak2 kt tv...kena suggest suh dowg letak iklan suma y bertutup kot...hehehe

    ReplyDelete
  14. hahha.. tapi kalo sesama pempuan x dosa kot ;p

    ReplyDelete
  15. @DS Mazdasa tapi dulu ustazah ckp aurat perempuan Islam dgn perempuan bukan Islam len. lw cm 2 after dis kena tgok perempuan sesama Islam la..hehehe

    ReplyDelete
  16. betul tu sayang -.-'' yang perempuan pun boleh mencungap ni kan pulak lelaki kan

    ReplyDelete

Back to Top