Perasan OR Perasaan?

Entri kali nie just nk buang mase je kot. Hehehe...saje terasa tangan dan jari rajin untuk mengetuk-ngetuk keyboard nie untuk menaip. Tak tau la tajuk pada entri nie related tak dengan ape yang aku nak mengarut nie. Muahahaha...

Ok pendekkan cerita...aku seorang gadis yang gemar memakai shawl. Alaaa trend sekarang kn? Apa nak heran sangat. Tapi bila da selalu sangat pakai shawl...kadang2 terasa gedik plak nk pakai tudung biasa aka tudung bawal ( maaf cik wani tak gemar memakai tudung sarung or tudung Ekin or seangkatan dengannya. Belum terbuke lagi hati ini. Hehehe ). Tetapi bila pakai tudung bawal aku terasa dan kelihatan lain. Nampak muda gitu. Ahaaakkkk...sure korg baca geli-gelimat kan? Do I care? Muahahaha. Kalau korg tak percaya jom usha gambar2 yang aku attached nie...


vs





vs






vs




Sorry la kalau aku tempek pic y ala-ala poyo sampai korang nak muntah pink.  Muahaha. Actually banyak pic aku amik dengan adik aku sebab dia pun giler bergambar cam aku. Kihkihkih. Nak tengok blog adik aku? Klik SINI.


So korg nampak tak perbezaannya? Ke aku je yang perasan? Sebab tue lah entri aku tajuk dia 'Perasan OR Perasaan'...hehehe. Tapi kan...adik2 aku pun cakap muka aku nmpk muda tw...macam budak sekolah menengah kalau pakai tudung bawal nie. Nampak suci je...kihkihkih...( Yes! Cik Wani perasan lagi...sana sini sudah kembang...hahaha)...

So after this cm nak kerap pakai tudung bawal la plak. Awet muda sikit. Hehehe. Tapi tudung bawal mahal siot! Lagi mahal dari shawl. Sebab 2 aku pakai shawl. Murah dan cantik. P aku admit...pakai shawl memang cantik p gaya pemakaiannya boleh mematangkan sikit wajah si pemakai ( Betul ke? Itu pendapat aku la). Tue yang tak best tue. Aku tak nak orang cakap aku lagi tua dari umur yang sebenar...puiii...hehehe

p/s: Dalam proses untuk mengelakkan dari menggunakan shortform supaya para readers senang nak baca. Nak memartabatkan penggunaan Bahasa Melayu balik. Hehehe...

2 comments

Back to Top