Saya Suka Berblogging

computer, cute, girlie, igottapeenow.tumblr.com, mac, macbook

Sesaje update blog selagi ada mase free. Bila free maka banyaklah idea yang kurang bernas keluar...tapi tak bagi pape manfaat pun bagi yang membaca. Tapi aku tak kisah. Sebab ni blog aku...suka hati maaa nak post apa pun kan? Hehehe...

Ok2...back to the point...first time nak create blog nie aku jenuh buat survey tanyer adik-adik, en Buah Aty and also member2 kat fb...aku tanyer dowg perlu ke aku buat blog? Sebab tengok sana sini depa dok asyik update blog. Macam best je...survey punya survey akhirnya aku create la jugak blog yang tak berapa nak cantik dan tak berapa nak huduh nie...hehehe...

Makin lama makin jatuh cinta plak dengan aktiviti nie (tapi tak tau la sampai bila in love tue sebab aku nie jenis cepat boring dengan sesuatu benda. Huhuhu)...jom check it out nape aku jatuh cinta sama ini blog!

  1. Best edit2 blog - Hahaha...untuk new blogger cam aku nie...memang wajib lah kalau suke edit2 nie. Kejap2 tukar header la, shoutbox la, background la. Pas tue ader je gadget baru yang nak tempek kat dalam blog nie. Tapi aku ase banyak guk benefit yang aku dapat tau dari edit2 nie. Antaranya aku sikit2 da pro gune photoshop, photoscape, gimp dll (pro ke?). Kira tak la bengap cam dolu2...maklumlah as student accounting, aku cuma cerdik guna software accounting je. Huhuhu...
  2. Kenalan baru - Yeszaaaa! Nie sewajib2nya lah semua para new blogger akan merasainya kan? Sikit2 mesti ada orang follow ko takpun ko yang follow dowg. So dari situ dapatlah kenalan baru tak kira usia. Boleh tambah stok kawan, skandal, bf/gf...hahaha (niat dah lain tue)...
  3. Knowledge updated - Nak tau kenapa updated? Kalau korg rajin blogwalking dekat blog orang, sure korg akan jumpa 1001 macam entri tau. Ada yang post pasal isu2 semasa, tips2 yang berguna and ada guk yang meluahkan perasaan marah, happy dll. So secara automatik knowledge makin bertambah. Nie bagus nie untuk dak2 Form 6. Korg amik Pengajian Am kan? Apa lagi...gi terjah blog2 yang banyak selitkan pasal isu2 semasa. Hehehe.
  4. Masa lapang terisi - Macam yang korg da tw...skang dak2 degree di seluruh Malaysia tengah baek punyer cuti panjang kan. Aku pun terlebih2 cuti nie...kalau cuti then kite bekerja ok la kan tapi kalau cuti dok habiskan boras kat rumah cam aku nie makanya korg akan mengalami penyakit KEBOSANAN tahap gaban la. So dengan adernye blog nie blh la isi mse sikit...blh edit2...blogwalking...berkenalan...macam2 la lg...
  5. Dapat hadiah - Nie paling best! Aku memang suka kalau dapat hadiah nie. Macam dapat duit dari langit la. Hehehe. Aku nie memang rajin blogwalking pas 2 follow blog y comel2...disebabkan tue la aku selalu dapat lucky draw. Contoh aku follower ke-333. Nnti tuan blog 2 bg la hadiah ke, promote blog ke...seronok tw! Tapi para readers aku jgn isau tau. Aku pun nak buat guk...aku bagi hadiah untuk pengikut yang ke-888. Hahaha. Jenuh nak tunggu.
  6. Ada income - Hohoho...walaupun aku tak keje tapi by berblogging nie ku mampu gain income la...y otai2 mesti dh tau kan? Y x tau xpe aku tolong bagitau...aku jana income melalu Nuffnang dan Heartbeat...so far ok la aku da dapat sikit walaupun tak banyak. Maklumlah aku still baru lagi kan. Kira ok pe dok ngadap laptop 24 jam sambil masyuk sikit2...kira lepaslah nak wat side income sementara cuti sem nie kan. Hehehe...

So I guess 6 reasons da cukup kot nak describe nape aku suka berblogging nie. Lagipun time2 nie je la aku akan rajin update blog. Bila sem baru da bukak balik maybe jarang kot. Tue pun kalau broadband celcom aku tue tak slow macam siput. Sekarang ni syok la sebab dekat rumah pakai streamyx. Hehehe. Selamat membaca yawww!

12 comments

  1. assalam..ciknuwairah pun suka blogging..hhehe..
    by the way..comey blog si gadis berkaca mata nih..
    ehh!!ciknuwairah follow ye..jemput2 la dtg ke blog ciknuwairah yg xseberapa..:D

    ReplyDelete
  2. @CikNuwairah wow great...we hv same interest...hehehe..btw thnx tw...wani da follow u back dear :)

    ReplyDelete
  3. huhu cerita kita cam sama ja hahak cepat borink dengan sesuatu..saya pun tgh cuti sem.. masa cuti ni la rajin nk blogging pn huhu

    ReplyDelete
  4. @Wawazzup betul2...ni ngah excited sbb time cuti xd wtpe...t da naek sem x tw la cmne...hope cmnie guk la :)

    ReplyDelete
  5. tah la tapi wawa mybe busy kut bila dah start sem baru ni huhu..mybe dah jarang blogging..

    ReplyDelete
  6. @Wawazzup kite same je...next sem pack guk pai 7 subjek nk amik...lw sempat n broadband xlembap cm ciput myb wani gagah la on9 jp...hehehe

    ReplyDelete
  7. sokong2!!suma reason tu..
    hanya blogger je tau nikmat berblogging ni..
    hihihi

    ReplyDelete
  8. @aku tqvm...so after ni mari beramai2 mengaktifkn diri tw :)

    ReplyDelete
  9. @miZz_nizZ setuju! time ni la kite kena aktif bw..huhuhuhu

    ReplyDelete

Back to Top