Tentang Sebuah Impian & Cita-cita - Part 2

Aisey...rase lama yang amat la eden tak jenguk blog nie...makanya traffic eden drop. Tapi itu bukan masalahnya...eden quite busy sikit uruskan hal kemasukan u since eden tukar kampus kan. So macam2 kena uruskan plus prepare untuk raya nie...


Hati eden nie terdetik nak update blog nie semata2 nak continue entri eden yang terepisod la pulok. Tak berniat pun nak buang masa korang untuk baca tapi just nak sharing sikit tentang impian dan cita2 eden. Bagi yang tak bace lagi part 1 korang boleh klik SINI.


Jom eden continue cerita eden yang lopas tue...


Memandangkan aq (tergeliat guk la bila dok guna 'eden' sebagai kata ganti nama...hehehe) tak minat aka menyampah giler la dengan subjek sains dan sewaktu dengannya so ia menyebabkan aq terkapai-kapai tanpa mempunyai cita-cita. Kalau dolu2 cikgu suka tanya kat kelas apa cita2 kamu? Betul tak? So kalau cikgu tanya aq, aq mampu senyum je la memandangkan takde cita-citakan. Sadis guk la bila pikir2 balik. Dah macam orang takde wawasan je bila takde cita2...huhuhu


Bila aq masuk form 2 aq tak tahu power ape yang da menguasai diri aq nie sebab tetiba je aq ase aq minat dengan Maths. Walhal time sekolah rendah Maths aq tak la power. Boleh la kan...minat pun cam minat tak minat je. Tapi tue la bila aq minat sesuatu je mesti ader je yang menghalang. The bigger obstacles is CIKGU! Tak tau la apa malang dapat cikgu yang masuk kelas macam keluar masuk hotel je. Memanjang busy dengan kelab dia. Kalau korang tension tak dapat cikgu cam tue? Da lah hati berkobar-kobar nak study Maths. Tup tup cikgu cam hampeh...makanya memang aq pun belajar main-main jela...


Calculator yg banyak berjasa nie!


However, interest aq terhadap Maths masih belum mampu bagi aq idea untuk jadi apa bila besar nanti. Terpikir2 guk aq time tue kalau pandai Maths keje apa yang aq boleh buat? Pasrah dengan cikgu tue aq pun beralih arah. Time form 2 ader subjek akaun yang diselitkan di dalam subjek Kemahiran Hidup. Mula2 belajar memang cam hampeh pening kepala buat T-account...tapi bila lama2 buat ase seronok nak-nak lagi bila semua question yang aq wat suma betul je kan. Mau tak excited? So dari situ lah aq ase aq mula jatuh cinta dengan subjek AKAUN. Dan dari situ guk aq pasang2 cita-cita nak jadi accountant yang berjaya in future. Tapi...macam yang aq katakan tadi...ape yang aq minat bukan senang nak capai...nak tau kenapa? To be continued lagi...hehehe




2 comments

  1. minat tak penting la awak...
    usaha ada no hal punye...
    I hate Physics like hell but still got 1A for it... hehehehe
    ( sebenarnya nasib jer..huhuhuhu )

    ReplyDelete
  2. @Razil Tahir perghh giler...A1 siot...eden xd maknenyer...physic the most subject y eden benci...huh...tapi sebab minat guk eden berjaya d zaman u...hehehe

    ReplyDelete

Back to Top