Tentang Sebuah Impian & Cita-cita

Alhamdulillah...pejam celik pejam tak celik2 sebab tiduq mampuih rupa2nya da 25 hari berpuasa...orang sibuk buat persiapan eden pun sibuk guk buat kuih raya and at the same time eden sibuk dok cari rumah sewa. Maklumlah eden dah tukar kampus cawangan dari Shah Alam ke hometown eden balik. Syukur la hari nie da jumpa rumah sewa betul2 dalam kawasan Uitm. Itupun selepas kredit hp eden habis call sana sini. Skang nak uruskan sal Ptptn yang ngah majok ngan eden plak. Adoiii...hope everything going smoothhh je...

Panjang lak mukadimah eden nie...hari nie saja2 rajin nak exercise jari2 comel eden di atas keyboard nie selepas penat blogwalking ke blog orang. Nak habiskan travel to all followers memang tak sempat laa...so will continued by tomorrow perhaps...as usual every time blogwalking eden akan jumpa pelbagai entri yang berkisah tentang pelbagai topik. Ada yang menggembirakan dan ada yang menyedihkan. Entri kali nie just nak sharing ngan korg impian eden ni ha. Tue pun after blogwalking tadi then terjumpa ramai guk la bloggers yang further studies or will going further studies kat oversea nun di sana...

Apa yang eden nak tegaskan di sini ialah eden sangat2 jeles wei! Jeles sungguh tgok orang pi belajar melebihi laut nie (oversea). Sob sob sob...sepupu eden yang sorang tue pun tak lama lagi nak fly pi India nak amik medic. Dak2 sekelas eden kat Shah Alam ader guk dapat further ke oversea pi tak ngat lak kt mne...member2 eden ader yang gi Egypt amik medic guk. Cuma eden jo kek Malaysia nie ha. Sedih2...

Bila pikiaq dan renung2 balik kan...dolu2 time kecik2 aq dan korang semua sure ada impian dan cita2 kan2? Same goes to me mehhh...dolu2 impian eden memang tinggi melangit la...confirm dan confident jo boleh eden capai...bila parent tanya...

Dad: Hang nak jadi apa bila besaq nanti?
Eden: Doktor!
Dad: Pasai pa?
Eden: Boleh rawat daddy kalau sakit (sambil tersengih2 menampakkan gigi rongak...hahaha)

Tapi bila eden melangkau masuk darjah 4...eden asa eden nak tukar cito2 pulak dah. Sebab eden asa eden tak mampu nak jadi doktor seperti yang da eden gembar gemburkan kat bapak eden...sebab

Eden: Nak tukar cita2 la
Omak: Awatnya?
Eden: Subjek sains tue susah la mak. Tak besh langsung! Menci2 (act gedik selama 10seconds)
Omak: Pulok dah...

Haaa already found the reason kan? Yola dolu2 darjah 4 bawu lah kenal subjek sains tue gapo dia kan? Kalau budak2 sekarang nie kek tadika lagi da belajar dah. Aq ase aq memang tak dilahirkan untuk jadi doktor sebab aq sumpah benci giler dgn sains. Dah tue aq nie takut tengok darah. Confirm2 lah rejected! So dari darjah 4 sampai form 2 aq takde cita2 dan impian. Hehehe...kenapa sampai form 2 je? Apo kah eden nie belajar sampai form 2 jo? Huk huk huk...to be continued...

7 comments

  1. xpela..blajo mane2 pon ok per..
    jap2..jari2 comel?subjek perasan dpt A+ gk ke?haha

    ReplyDelete
  2. @aku hahaha...biasa la...manusia mne pernah puas dgn sesuatu kn? eden perasan dpt A+++...2 y eden bajet jari eden comel je...muahahahaha

    ReplyDelete
  3. sama lah kita. time muda muda dulu banyak sgt cita cita. kat Malaysia pun ok what. eceh. Malaysia Boleh. *tetiber.

    ReplyDelete
  4. @Si Nuansa Eyqin hehehe...eden memang gatal sikit nk menjelajah katanya...papepun m'sia is the best...lw x best xkn eden lh ambik degree d sekarang nie :)

    ReplyDelete
  5. biasa ler tue...cita2 kadang2 bertukar jugak..ikut mana yg terbaek..

    ReplyDelete
  6. doktor...
    cita2 standard.. but not me... ahaha XD

    ReplyDelete

Back to Top