Wani Kena Operate Akhirnye

beauty, bird, birds, color, cute and fun, favorites
Sekadar Hiasan

Seronok sangat sebab malam nie kt Segamat hujan. Sejuk sikit malam nie dan bertambah khusyuk la para umat Islam mengerjakan terawih kan? Ok back to the story. Korg ingat tak entri aq dulu tentng 12 Ogos yakni pada hari ini? Maybe korg tak berapa nak amik kisah sebab time tue aq baru lagi dalam dunia blogger nie so sape la yang sudi bace entri aq kan? Sob sob sob. Hehehe. Ok2 those yang tak bace lagi boleh klik SINI.

Back to the story...hari nie aq kena operate setelah buat appointment ngan doktor pakar. Kira time aq taip entri nie aq baru pas operate la. Actually tak berapa nak larat tapi aku gagahi jua la. So those yang da follow aq tapi aku lambat follow blk aq mintak mf la sbb hari nie aq busy kat hospital. Lagi satu hari ni aq xdpt nak aktif blogwalking sangat sebab keadaan aq pun tak berapa nak mengizinkan.

Appointment di buat pada 12 Ogos dan masa yang dijanjikan adalah pukul 9 pagi. So orang Melayu tak pernah punctual kan...makanya aq sampai hospital pukul 9 lebih sikit lah. After daftar dan bayar aq di bawa terus ke bilik pembedahan. Ingatkan sampai2 terus boleh operate tapi aq kena tunggu turn. Time tue ada dalam 4 patients termasuk aq. Kalau korg nak tau aq start operate pukul 1. Perghhh lama kan aq kena tunggu? Tapi nurse da bgtau aq awl2 aq paling last akn di operate sbb amik masa lama compared to other patient. Tapi aq pasrah je. Yang penting aq nak benda alah ni dibuang cepat2.

Seramai 4orang doktor yang terlibat tetapi 2 orang je yang akan ditugaskan untuk operate aq. The rest hanya memerhatikan. Nurse aq tak ingat bpe orang tapi adalah dalam 3 orang kot. B4 operate macam biasa kena bius dulu. Then...mula operasi membelah di bahagian itu...aq terasa kot saat2 kena belah tue. Ngeri je bila diingatkan kembali. Nasib baik da di bius. So xla ase sakit. Tapi time sakit dirasakan bila doktor mencari ketumbuhan tue...sakit siot bila kejap2 doktor push pas 2 pull. Da macam maen tarik tolak pintu plak. Hehehe... Tapi yang paling sakit bila nak dijahit balik. Makkkkk...nak meraung je ase. Nasib baik ade nurse comel kat sebelah aq. So bila sakit aq genggam tangan dy kuat2. Gaya macam org nak beranakkan. Ngeh3...

Operation 2 mengambil mse 1 jam 45 minit. Perasaan gemuruh 2 takde sangat sebab doktor2 kat situ lawak2 gile. Siap sambil operate sambil pasang lagu raya pas 2 ada yang bagi teka teki kat staff dia. Ada guk yang interview aq. So gemuruh 2 hilang la kan. Cuma kalau ase sakit aq menjerit la. Hehehe...so far servis yang dowg bagi tip top laa cuma pas operation 2 for sure kena amik ubat kan. Dah la farmasi jauh pas 2 nurse takde lak nak offer suh aq naik wheel chair. Sakit tau jalan jauh2 nie. Mentang2 aq just wat pembedahan kecil je so dowg bajet tak payah nk hantar aq kot. Sabar je la...

Kalau korg nak tau ketulan yang dikeluarkan tue aq tak sanggup nak tengok. Yang tengok mak dan adik aq je. Doktor cakap besar gila saiznyer. So Alhamdulillah lah bila da dikeluarkan. I wish pas nie tiada lagi ketumbuhan ok...tak sanggup nak kena operate lagi. Ni pun ngah menahan sakit nie tw. Doktor nasihat aq setiap bulan wt check-up. Benda nie sekali buang tak bererti takkan tumbuh lagi...so aq kena beware lah. Jadinya skang aq di suruh berpantang untuk membolehkan luka akibat dibedah cepat2 sembuh. AMIN

p/s: Kepada kaum Hawa...rajin2kn wt check-up sendiri. Kalau ase ada something or cm ketulan cepat2 g jumpa doktor ok? Kepada para readers yang tak rajin nk tengok entri yang terdahulu...so aq bgtw kat cnie la...actually aq kena operate kt breast sbb ada ketumbuhan. Ini bukan nak buka pekung di dada tetapi nak bg peringatan kt korg. Jgn amik remeh kalau ada ketulan pd breast. Kalau just ketulan biasa takpe p kalau kanser? Lu pikir la sendiri. Chowww...

11 comments

  1. u operate sbb ketulan ke or da suspek kanser??neway, alhamdullillah...sume nye berjalan lancar...im pray 4 u...take care ya:-)

    ReplyDelete
  2. owh..seram gk dengar..tp alhamdulillah,berjln dgn lancar.semuga cepat sembuh kamu! :)

    ReplyDelete
  3. Alahai..muda lg ni..
    baik2 ye..jaga kesihatan..
    anyway..Segamat kt mana tu??
    Sekampung kita ni dik! =)

    ReplyDelete
  4. @nick dot anis just ketulan je...tapi doktor suh buang since saiznyer agk besar...thnx yea...

    ReplyDelete
  5. @-Cik Nuyoi- thnx dear...pemakann pun wani kena jge guk...dah la nk dekat rye ni..hehehe

    ReplyDelete
  6. @aku wani y kena operate g la seram tw...hehehe...thnx tw...

    ReplyDelete
  7. @Azura Mendezz 2 la sis...skang x kira umur da...sis owg sgmt er? wani area ioi...thnx tw :)

    ReplyDelete
  8. Akak kt Batu 8..dh menghala ke Batu Anam..
    tp skrg jarang blk Segamat..
    Sebab Ayah akak kene tukar keje ke Muar..
    2-3tahun lg bru blk sana semula.. =)

    ReplyDelete
  9. @Azura Mendezz owhhh...xpela jnji kt segamatt even jaraj jauh guk 2 kn

    ReplyDelete

Back to Top