Matlamat Aku Untuk Sem Baru

Tinggal lagi beberapa hari sahaja before aq tinggalkan rumah untuk continue new sem setelah cuti yang sangat2 panjang sampai aq da terlupa basic accounting (melampau bukan?)...aq kecoh2 tak nak balik u walhal bukan jauh mana pun. Hehehe...walaupun tak jauh tapi mau menapak plus tersemput2 jugak la aq kalau ulang-alik naik Bas No 11.

New sem, new environment, new friends and everything gonna be new! So aq perlu ada matlamat untuk sem baru nie! Hmmm...sambil packing2 barang tadi aq ada terpikiaq beberapa strategi sambil tengok movie dekat HBO. Amazing tak? 3 tasks in the same time? Packing, watching and thinking! Truly sakit kepala!


change, happy, nane, question, separate with comma
Ade kena ngena? Peduli ape eden. Hehehe

Matlamat 1
Masuk sahaja gate Uitm aq terus sapa pokcik dan mokcik guard. " Hye Pokcik, Mokcik Guard! I'm newbie here!". Puiiiii...padahal ex-student situ jugak kan. Tapi aq perlu amik hati dorg supaya sem baru nie aq takkan terima surat cinta dari mereka lagi. Arghhhh...tau nak saman je kerja! Suka membazir kertas laaa (alasan).

Matlamat 2
Next sem aq amik 7 subjek so ketujuh-tujuh lecturer yang bakal ajar aq tue aq nak bodek kawww2 punyer. Biar senang sikit dapat A dalam paper tue nanti yea dak? Ok aq tak seteruk tue. Actually aq da praktikkan benda alah ni sejak diploma lagi. Ia bukan bodek but something to get closed dengan lecturer je. Bila lecturer kenal kita so senang sikit dorg nak valued setiap hasil kerja kita. Tak percaya? Try la buat...tak tau cara? Aiseyyyy tak guna jadi student mehhh kalau tak tau. Tapi tak tau la depa kenal aq lagi ke tak. Dah setahun lebih aq tinggalkan Uitm Kampus Segamat nie.

Matlamat 3
Tambahkan stok kawan2 baru. Ok mostly kawan baik aq tercampak kat Melaka and some dekat Shah Alam. Tapi kawan2 di sini bukan bermaksud kawan baik gila kamcing tido satu katil ok. Tiada istilah kawan sejati dalam hidup aq sebab selalu kawan makan kawan. So sem baru nie nak cari kawan untuk tujuan akademik je. Boleh? Hmmm masih dalam perbincangan.

Matlamat 4
Aq akan kurangkan pengambilan kafein. Kalau tak makin migrain aq nanti. Sejak dari diploma aq akan amik nescafe before start study. Nak cegah mengantuk katanya. Yes its work and kafein nie bagus untuk cerdaskan kepala hotak yang kadang2 lembap nie kan. Tapi still ada kesan sampingan dia yea dak? Aq da sedia tinggalkannya tapi tak tau apa penggantinya? Erk takkan nak guna kacip fatimah pulok? Bukan satu company ke? Hahaha

Matlamat 5
No more scandals! Ohhhh statement bahaya nie kalau dibace oleh en Buah Aty. Hikhikhik...zaman berskandal nie da tamat dalam hidup aq sejak aq tamatkan diploma aq. Aq jugak da cipta rekod baru di mana sejak bergelar pelajar degree hampir setahun lebih aq takde skandallll. Amazing bukan? Cukup la...sekarang aq nak fokus dengan studies. Cukuplah ad en Buah Aty yang seorang tue walaupn nanti dia jauh bebenor dengan aq. Sorang kutub Selatan sorg lagi kutub Utara. Sob sob sob...


Matlamat 6
Aq akan jadi seorang yang lagi nerd. Eh? Actually aq ader bace satu entri oleh a guy nie. Tak ingat pulok namanya. Sori yea bro but ur entry is very attractive! Nak berjaya? Camne nak dapatkan Dean List? Well ramai orang cakap aq nie bila masuk u makin skema, nerd and bla bla bla. Do I care? Masing2 punya cara la kan nak study. If dengan jadi skema and nerd boleh bantu aq score so why not yea dak? Aq da praktikkan benda alah nie sejak diploma. Alhamdulillah berhasil. Yang penting usaha beb! (skema sangat ke? Ulat buku je kot...hohoho)


p/s: Tau Bas No 11 tue hape? Hahaha berjalan kaki la syg oiii (adik aq ajar)...terkono eden hari tue ;p










10 comments

  1. xtualy umuq ang brapa eh? uitm shah alam ka?
    mcm nk smbung acca je kt uitm, blnje yuran boleh?

    ReplyDelete
  2. @Paris Hilton (M) eh ekau dak accounting ruponyo? eden bwu 22 tahun. bgitu muda bukan? hakhakhak...2 sem je kat shah alm pas tu dis coming sem tukar kampus sudah....eden pn somput2 nk byr yuran plus buku tw...huhuhu

    ReplyDelete
  3. ceq 23...kikiki. kluar sudah ilmu2 mung ye! syabas inspector shahab!!~

    ReplyDelete
  4. tak cukup amazing ekau punyer tasks tu...klo ade makanING gan borakING bru amazing skit...hahaha

    cuti suda abis ye?lalala :p

    ReplyDelete
  5. @aku tue aktiviti wajib ekau kn? sem nie aq berazam nk loss my weight ...boraking 2 wajib la babe! hahaaha

    ReplyDelete
  6. @Umie Artoqiemie sgt nerd...dont know why la most of accounting studeng very nerd including me? 1st week da kalut bukak buku for study? amazing kn? hahaha...skandal 2 side entertainment...hahaha...cm harem;p

    ReplyDelete

Back to Top