Tak Sayang Kepala Ke?

Apalah nak jadi. Makin moden makin tak berjenis pulak perangai. Apalah nak jadi. Ishhh3...aq tak cakap aq hebat. Aq pun banyak kelemahan pe. Tapi ALLAH da bagi akal korg guna la sebaik2nya. Jangan jadi benak ulu! Kan dah teremo sudah!

Aq cukup bengang dengan mereka2 yang naek motor nie. Bukan memandang serong ke senget ke...tapi bengang dengan attitude depa. Ada ke patut naek motor tak pakai helmet? Perghhhh gila keras ke hape kepala korg tue ek? Dari remaja pai la yang tua2 termasuk tok imam nak gi masjid. Amboiii ceramah kat orang boleh tapi hangpa sendiri tak mau ingat!

Even nak pergi kedai tiga empat kangkang beruk je pun reti2 la jaga keselamatan wei. Aq tau la masjid tue tak sampai setengah kilometer tapi safety first la. Susah sangat ke nak pakai? Atau takut helmet kena curi? Alasan!

Kalau korg diberi gold helmet baru nak pakai ek? Hehehe

Dan aq sangat2 la marah dan bertambah lagi marah sehingga gunung berapi pun kalah bila meletus bila tengok mereka2 dah la tak pakai helmet pas tue takde lesen pulak tue. Nie aq tujukan khas untuk pelajar sekolah tak kira lah menengah ke rendah ke ketot ke. Dah la kaki pendek aka tak bape nak jejak dekat bumi yang nyata lepas tue bawa motor macam orang gila buat up tengah2 jalan. Cari nahas ek? Taman aq nie dekat je dengan balai polis tapi aq tak tau la budak2 nie guna ilmu ape sampai pihak polis tak cekup2 dorg lagi. Walhal ada je polis bantuan sana sini. Sabar je laaa


4 comments

Back to Top