UiTM Segamat...awesome ke?

Ini bukan entri mengarut tetapi entri yang takde arah tuju (takde idea ape pun nak post entri ape). Before aq pulang semula ke kampus (bajet jauh sangat la kan) so aq nak sharing sikit environment and surrounding kat uitm segamat nie. Hari nie la baru sempat nak update. The previous days aq busy with homework la printing bagai la kan...

Actually aq da setahun lebih tinggalkan uitm segamat nie after grade diploma. Now I'm coming back to segamat after puan KP dan sewaktu dengannya meluluskan permohonan aq untuk tukar kampus kan.

Ada banyak perbezaan ke uitm segamat dulu dan sekarang? Maybe rasa kelainan sebab kawan2 kamcing dah takde kan. Tapi harini tak nak story mory pasal kawan...hari nie nak buat gosip. Eh?

Firstly aq nak komen pasal pak dan mak guard yang gua tersanjungi. Owhhhh uniform da tukar macam dekat Shah Alam la jugak. Sekali pandang dah macam pegawai polis la pulok. Tapi kekerekan mereka masih terserlah la...sangat bangga after dapat tulis dan bagi kami surat cinta mereka kan. Seminggu di sana tapi still tak nampak batang hidung miss guard yang aq ase paling cun antara yang lain la. Dulu beliau la yang dok bawa moto besar ala2 polis traffik tue. Cun macam mana pun aq tetap menyampah dengan kekerekan mereka tue. Cehhh

Secondly aq nak share pasal lecturer. Oh my goodness...mostly aq kenal kot. Dan paling best bila dapat PM Norzian! Hahaha...dulu pernah ajar aq tax and sem nie pun dia still ajar aq. Bangga la jugak bila dia masih kenal aq kan. Hope sem nie aq boleh score A la kan untuk paper beliau. Sem nie aq dapat ramai lecturer lelaki. Awesome ke? Hahaha...entah laa...ada yang dari Pakistan kot...speaking dia kebaboom tapi tak berapa paham sebab cakap laju bebenor laa...so terpaksa aq record then after kelas dengar balik. Aq jugak dapat lecturer yang hensem tau tapi kategori India. So bagi pendapat aq dia hensem la kategori bangsa dia dan besttt plus funny! The last one Mr Alba! Owhhhh saya in love sama kamu. Hak hak hak...even dia macam lembut sikit tapi dia tegas tueee...mau terkencing aq bila dia menyoal soalan yang unexpected nie... the rest female lecturers. Nothing to say about them...kira semuanya best la kan!

Thirdly pasal student. Masih dengan perangai mereka yang kalau dah couple satu kampus makanya asyik lah berkepit. Dah macam belangkas kan. Sakit mata plus menyampah tapi tue hakikatnya bila bercinta satu kampus. Nasib aq tak termasuk dalam golongan tue kan...hehehe...pengalaman dapat 'kawan' yang giler kedekut...adoiii muka cantik tapi kedekut...sabar je la...lagi lagi pasal luxury! Yea...mana2 u pergi confirm terserlah kemewahan student kan...masing2 nak show off kereta la handphone la...aishhhh...dunia2...

Then aq nak share about building. Wahhh ada penambahan la especially bangunan kuliah. Dari zaman diploma construct and now da guna tapi jauh nun di atas bukit tue. Semput2 aq beb nak mendaki. Yang tak boleh blah da sampai kelas then dapat message kelas cancelled. Perghhh...sabar je la. Then ada cafe speciall untuk NR tapi semua kategori boleh masuk. Yang awesome tue sebab ada aircond! Tapi yang tak bestnya harga mahal kot. Ok aq consider la sebab harga barang dah naik. So alternative yang ada aq terpaksa ikat perut dan masak sendiri. Saving betul nie...

Lastly aq nak komen pasal staff uitm. Ok ada certain department yang ok and ada yang certain macam harem. Nie yang menyampah dengan staff government. Bajet jawatan korg power sangat la. Aq tanya sikit da kena marah. Alasan dowg busy? Eh? Habis aq nak tanya sape? Takkan pengarah pulak kan. Ingat2 la sikit student nie stakeholder uitm tue ok. Kitaorang ada share jugak. Setakat kerani pun nak kerek. Sabar je la...tapi KP aq ok...sangat friendly plus sporting...tue aq suka la...

p/s: So conclusion dia uitm segamat nie awesome ke? Awesome untuk study la...sebab lecturer di semua ok! About facility tue  sometime tak puas aty la...but overall aq suka dapat study sini balik...sayonara UiTM Shah Alam!

4 comments

Back to Top