Celakak Itu Olang!

advice, advise, anger, angry, azira, fun

Hyeeee! Wahhh da lame giler aq tak update blog aq nie...sampai traffic pun jatuh menjunam menyembah bumi...hehehe...once aq on9 bermakna aq da ada kt rumah la sebab bila balik u aq memang tak bawa broadband (tak bayar lagi pun sebenarnya. Hak hak hak)...tak mau panjang2 cerita...aq nak share sikit story yang macam hampeh sehhh yang berlaku pada aq and kawan aq...

Bila da masuk ke alam degree nie memang possibility aq nak menumpang sekaki dan setangan di hostel uitm sangat lah nipis...all the opportunities depa bagi dekat budak diploma dan seangkatan dengannya. So kami2 terpaksa lah buat research macam nak siapkan report semata2 untuk cari rumah sewa kan. Alhamdulillah lah member aq nie berjaya cari rumah yang sangat awesome and very2 comfortable babe! Jiran semua chinese tapi friendly giler...owner rumah aq pun kayo bonar...cakap je apa yang kurang dekat rumah tue...immediately dia hantar kuli dy! Huhuhu

Tetapi...satu hari sebelum semua pakat2 balik kampung nak raya korban...ader satu kisah yang membuatkan aq dan kawan aq (kebetulan tinggal kami berdua) hmpir keputusan urat kentut...sebab? Ada mamat mane yang cuba stalker and record di dalam kawasan toilet rumah kami. Korang boleh imagine? As suma tau every toilet ada tingkap...and kes ni terjadi for sure dekat toilet bawah...yang kena nie lak member aq...aq tak tau la si lahaknat tue sempat record or tak kn sebab kawan aq terus jerit and lari kat aq...lucky bilik aq memang dekat bawah...aq yang time tue tengah mamai2 lagi terus bangun...ngat rumah terbakar...rupa2nya lagi dashat dari rumahh terbakar sehhh...

Aq pun suruh member aq cool down dulu walhal aq pun da seram sejuk daa...mula terbayang cerita horror yang aq baru tengok tadi...owhhh dashat giler cara orang tue mati dan aq relate ngan kes kami...memang takde kena ngena pn. Ok abaikan...hahaha...

Dari soal siasat aq, si lahaknat tue guna hp iphone putih lak tue untuk record. Kami syak jiran2 kami...erk cina pun ada nafsu kat malay ke? Why aq tuduh dorang? Sebab dorang je tau rumah yang aq duduk nie sumanya student2 yang bujang...the rest rumah yang dah berstatus family and mostly orang tua yang da tak lame lagi je pun nak hidup yang tinggal dekat area rumah kami. See?

Secondly...dekat belakang rumah aq tue, jiran aq ada bela anjing...and anjing tue akan keep bising if ader stranger lalu belakang rumah...tapi...time kes nie berlaku anjing tue senyap lak cam orang bisu. Why? Adakah lahaknat tue dari rumah itu or memang jiran2 kami yang anjing tue kenal sangat2?

Huh! Da macam cerita Detective Conan pulak dah kan...aq pun tak tau macam mana nak cari si lahaknat tue. Takkan aq nak tanye sorang2 sapa yang pakai hp ipone putih kan? Memang for sure la semua tak ngaku....at last pergi report polis but till now police takde bagi feedback...sabo je la...so untuk overcome dis...kami suruh owner letak playwood kat tingkap tue...gelap pun gelap la toilet tue ok...

Now aq pun trauma nak mandi kat toilet tue after apa yang berlaku....memang celaka syial si lahaknat tue...memang takde moral. Jangan la kamu kamu dan kamu yang bergelar lelaki berperangai cam tue...lau jadi kat fmily korang baru korang tau...sayonara!

p/s: Salam Aidiladha!!! ;)

6 comments

  1. y dengar da seram...y kena lgila...traumaaaa...huhuhu...salam aidiladha juga...;)

    ReplyDelete
  2. seramnye, pe kate nak gertak dorg, skodeng mlm2 kat depa plak.hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha...mslhnyer si cilakok 2 pn kite x tw sape...lw x mmg da lme nk skodeng dy plak...hahaha

    ReplyDelete

Back to Top