Single Or Couple?

Assalamualaikum korang...

Tetiba aku terasa rajin nak update entri lagi. Nie pun sebab tetiba terpikir pasai topik nie. Nowadays kalau korang tengok status most people mesti da in a relationship. Betol tak? Budak-budak sekolah rendah pun dah pandai bercinta-cintan nie...hehehe...aku dulu darjah lima ke enam tengok lelaki pun takde nafsu. Hahaha. Tapi budak-budak sekarang dah lain. Pikiran dorang dah macam bebudak remaja dah kan. Very up to date katanya...

couple, couple cute, cute, friendship, guitar


Tetapi persoalannya sekarang adakah couple itu necessary? Ia lumrah kehidupan ke? Yang aku confirm feeling cintan cintun tue memang da lumrah kan. Cuma perlu ke bebudak yang baru umur setahun jagung (termasuk aku ke? Hahaha) bercouple? 

So di atas kerajinan aku yang tersangat extravaganza aku pun buat survey...mostly bila aku tanya bebudak yang umur within 13 till 17 dorang banyak bagi feedback yang macam nie:

" Sis...kite couple sebab kite pun nak guk ada orang caring-caring kat sekolah,"

" Orang couple sebab nak belajar sesama ngan dia, makan sesama ngan dia time rehat, and balik sekolah sesama ngan dia,"

" Saya couple time sekolah sebab muka dia macam Yong Hwa..." Ehhh? Hahaha

Tue survey yang aku buat untuk bebudak yang bawah 18 tahun. Kalau yang berumur 18 tahun ke atas camne? Sebab apa dorang kena couple pulak? Adakah sebab dorang rasa da sampai seru untuk bercinta? Takpun sebab nak tambah skandal berbakul-bakul so that nanti boleh kikis kaw-kaw punye duit dorang?

Memandangkan umur aku tahun nie sepatutnya da 23 tahun tapi yang seExactlynya baru 22 tahun 2 bulan 4 hari, aku terpikir...bercouple dalam usia sebegini keperluan ke? Ikut trend ke? Or da sampai seru? Nak kata benda tue unnecessary aku sendiri pun da ada buah aty. Hakhakhak...

love it, single, text

Bila tengok member-member yang lain yang still single aku rasa macam best guk kan single nie. Kita boleh buat macam-macam and possibility hati nak sakit and kuciwa tue sangat la rendah tapi dari segi perspektif lain orang yang single nie mungkin mempunyai possibility kesunyian yang teramat la tinggi.

Bila tengok member-member yang not available dah like me, bercinta tue macam best la bcoz someone take care on us...tetapi possibility hati aku nak sakit tue tinggi la sangat disebabkan benda-benda yang remeh mungkin macam jealous, BF not understanding etc.

So which one is better? Single or couple is better ek? 

p/s: Yang penting tak nak jadi bujang terlaaaajakkkk...:p

12 comments

  1. dua2 better...ikut hati bukan nafsu..
    ingat Allah...kalau couple tu,biarlah family tahu...senang dapat kberkatan..tkot kita menipu family,keluar senyap2..mcm2 boleh jadi t :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesszaaa...i agree...owg kata mintak restu kn...bwu diberkati..hehehe

      Delete
  2. Sebaik-baik perkara adalah bersederhana, & dalam batasan syariat-Nya. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yuppp...all is correct...in between is better...right?

      Delete
  3. sy mencari somi bkn tmn lelaki hehe tlg lah carikan satu~ wuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi...da ready ke nk jd wife nie? hahahaha...t eden bukak ruangan cri jodoh ek...;p

      Delete
  4. sy nk yg rambut belah tepi, ade lesung ppit, dan gagah! ekekekek

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhh demand nie...hahaha...xnk rambut y pacak2 ke? ;p

      Delete
  5. for me,single is better..ada kebebasan..x terikat dgn komitmen bhubungan..tp lastly kita kena terima gak hakikat yg kita xleh single selamanya..huk3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. for the young y still study i think better single...blh fokus 4 future...p pai bl nk single kn? dlm quran pn da tertulis...hehehe

      Delete

Back to Top