Perlu Ke Lelaki Bawa Handbag Pasangannya?

Tumblr_lzj3ev2bwq1qho04so1_500_large   
    
vs

Tumblr_lr4tjfm1531r26nwko5_250_large
Buah aty pengarang jantung...Yong Hwa <3<3<3

Tengah sibuk memasak sambil dengar radio Sinar tadi aku terdengar Abby Fana selaku DJ time tue buka topik pasal lelaki pegang beg tangan awek/tunang or bininya. Tersenyum aku bila dengar feedback pendengar tentang topik tue. Ada yang membangkang dan ada yang menyokong.

Even aku sendiri pun tak gemar kalau nak suruh buah aty pegangkan handbag while jalan-jalan dengannya. Nanti  apa kata public pulak kan. 

Tapi ada je yang akan cakap: "Lantaklah dorang nak cakap apa pun. Mulut manusia memang tak boleh tutup kan." 

Itu kata oranglah bukan kata aku. Memang betul mulut manusia tak boleh tutup tapi aku rasa macam menjatuhkan maruah lelaki je kalau aku suruh bawakkan handbag aku. Macam queen control mungkin. Erkkk korang rasa tak macam tue? Hehehe...

Tapi mungkin ada yang akan cakap: "Gentleman ape kalau lelaki bawakkan beg tangan pasangannya."

Owhhh gentleman ka? I don't think so. Banyak benda lain lagi yang kaum Adam boleh buat kalau nak tunjuk keGentlemannya kepada pasangan. Kalau si gadis bawak handbag semata-mata nak suruh encik pakwe tolong bawak baik si gadis tak payah bawak handbag kan. Yea dak? Tak pun suruh je encik pakwe korang bawak beg dorang je. So time dating si gadis just bawak purse je but tumpang kat beg encik pakwe. Awesome tak? Hehehe...

Dari sudut persektif yang lain...aku akan menyokong si Adam bawakkan handbag si Hawa bila dalam situasi yang tertentu je. Contohnya kalau bini korang sakit ke sampai nak pegang handbag pun tak larat. Tue mungkin gentleman la kot. Hehehe...

But in reality si Adam ni memang betul-betul ikhlas ke nak tolong bawakkan handbag si Hawa???

p/s: Kalau tolong bawak barang-barang yang aku shopping tue baru gentleman kot...ngehhh >.<

18 comments

  1. haha,betul tu. atien setuju dengan eden. lelaki yang tolog bawak beg shopping kita yang banyak tu baru lah gentle. HIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan? so lepas nie jgn beban mereka dgn handbag kte y penuh dgn khazanah perempuan 2 tw..hahaha

      Delete
  2. tahnye...baek xyah bwk beg dr awal...mengada adelah...lainlah kalo tgh pregnant ke skt ke, brg byk ke...awww

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...eden setuju...tersme lak pndpt kte nie..awwww

      Delete
  3. erm, kalau utk waktu terdesak boleh la. kalau tak, better jgn. kesian kat lelaki, nanti orang kata dia lembut plak =)

    ReplyDelete
  4. Kalau akak dukung anak akak, kadang2 hasben akak tolong pegangkan handbag akak.... Ok kot....

    ReplyDelete
  5. pada aku, lelaki yang pegang handbag isteri ni, tandanya dia kawal kewangan. HAHA, tak kasi bini, belanja banyak2 sangat. jimat! ahakss.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lw pgg handbag bini maybe ada rasionalnye kot...lw pgg handbag awek cm gampang je..hahaha

      Delete
  6. lau pakwe ara xkn pgg nye handbag ara.. awal2 sblum kuar dia da ceap pesan jgn bwk hndbag.. sobsob..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..lw nk bw handbag semte2 nk suh bf pgg mmg bek xpyh bwk la kn...d nyusahkn je nameny 2..hehehe

      Delete
  7. tula...kalau bini dia nga sarat mengandung,leh tima lg..ni tak,ada yg sihat esp yg tak kawin lg tu..nk gk suh bf die pegangkn...yg si laki xde rse pape ke?

    myb handbag tu ade isi lesung batu kot..2 yg xleh bwk sndrik..hmmm *pk +ve ni.hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...lesung batu? 2 la owg pompuan..lw bole suma bnda dy nk sumbat kt dlm beg 2...ps 2 suh laki bwk..aigooo

      Delete
  8. pendapat kita sama..xperlu la berlagak gentleman pgg handbag pompuan..haha.dah tu pompuan tu bgi sgt BF pgg beg dia,xmalu ke kang BF nmpk benda2 pompuan dlm tu...then,bgi eca...lelaki yg pgg handbag pompuan ne mcm control2 je duit pompuan tue..nak kata tuk safety spy xkena ragut,tak logik langsung kan?...klu nak safety,takyah bawa handbag..duit tu letak kat suar,letak kat kasut,senang :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..annoying guk tgok..mbe syg tangan kot..2 y pass kt bf..ngehhh3 ;)

      Delete
  9. OOO..beg aweks nak tolong bawak. beg mak xnak pulak !

    *apsal aku emo sgt ni? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha...ang ni selalu emo je la mak jemah ;p

      Delete

Back to Top