Kerdil

Before aku nak sambung layan movie (even mata dah ngantok tahap cipan), aku nak tanya korang, korang pernah tak rasa kerdil bila melihat kejayaan or kebahagiaan seseorang? Especially bila beliau tue orang yang korang sangat-sangat kenai. By the way tadi aku stalk blog cousin aku. Kira nak di jadikan cerita dia nie kira bakal doktor la...tak lama lagi nak fly pi India nak amik medik katanya. So apa yang aku rasa? Ohh terasa kejelesan di situ...nak nak lagi gap umur aku dengan dia tak jauh mana.

Tumblr_lz3rh2oozr1rp7wemo1_500_large
Kadang-kadang terasa kerdil sebab dia amik medik tapi aku? Aku amik accounting. Professional jugak pe kos aku tue tapi awat rasa bila dia amik medik lagi gah bunyinya ek? Pernah tak korang rasa camtue? Well itu yang aku tengah asa la nie.

Then tak lami lagi dia nak fly pi India but aku study local je. Jeles lagi...nak kata apa dah sebab dekat Malaysia nie berlambak-lambak universiti yang boleh tawarkan kos aku tue compare dengan medik. Kalau aku amik ACCA ke CIMA ke dekat Malaysia pun da ada banyak institut yang tawarkan. So? >>> saja nak sedapkan hati :(   


p/s: Malas nak pikir...saje nak share...da jom sambung tengok drama Brain...best tau!!! By the way almost 2 weeks to go before result exam kuar...nervous nyahhhhh ;p

4 comments

  1. huhu..lumrah hidup..biasa lar jelous tuu..hehe..
    cuba try fkir sbaliknya..blajaq mna2 sma jee..local save budget..snang nak blik rmah..hak3..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...bila berfikir scre positif mmg save abis then senang balik umah..xpyh pikir2 pasai hrge tiket flight y mahal 2..huhuhu

      Delete
  2. bile tgh down, mmg akan rase mcm tu.
    bandingkan diri dgn org laen.
    kenapa die mcm tu, tp kte cuma mcm ni...hurmmm~

    ReplyDelete

Back to Top