Cinta Monyet

JB! Sekarang aku berada di JB...menjalani praktikal di sini di sebuah audit firm. Jangan tanya aku what is audit firm...what they're doing and sewaktu dengannya. Silalah google sendiri. JB nie merupakan tempat yang paling excited aku nak pergi...sebab 1001 kenangan yang ada kat sini. Well before aku duduk Segamat, aku dah bermaustatin dekat sini almost 10 years. Pelbagai kenangan dekat sini..dan yang paling best nak ingat ialah cinta monyet! Hehehehe...

Before mai JB nie aku berangan-angan nak jumpa dengan sorang mamat nie sebab dia nie konon-konon 1st love. Ecececehhhh...lagipun almost 6 years aku tunggu dia. Gila tak??? Tapi bila jumpa balik aku mula analyse perasaan aku kat dia. Why aku sanggup tunggu dia begitu lama? Eh betul ke aku cinta kat dia? Cinta??? Damn! I really don't know what is that??? Tapi bila aku pikir-pikirkan balik perasaan aku pada dia selama 10 tahun nie suma disebabkan kenangan kami berdua dulu. Yea kenangan dulu bercinta waktu sekolah aka cinta monyet. Siapa kata cinta monyet itu buang masa? Bagi aku cinta monyet tue seribu kali indah penangannya dari cinta yang konon2 serius nak kekal pai akhir hayat nie..puiii...

Dan selama 10 tahun penantian akhirnya pada 27 Ogos 2012, aku dan dia berjaya mendapatkan kata putus. Tak mungkin aku nak bersama dia hanya kerana kenangan dulu. Bercinta atas dasar kenangan tak mungkin dapat menjamin kebahagiaan yang berpanjangan. Sekadar seronok untuk diingati tapi tidak untuk dipraktikkan lagi.

Bukan kami tidak pernah mencuba untuk bersama..dah pernah tapi takde chemistry antara aku dan dia. Kadang-kadang terasa rindu bila teringat balik kenangan dulu. Tapi perasaan itu hanya rindu semata-mata. Tiada sayang ataupun istilah cinta bagi aku untuk dia. Itu semua kerana kenangan yang sweet yang pernah kami lalui bersama. Fullstop! Untuk mencintainye mungkin tidak. Mustahil sekali! Sebab hati aku untuk en buah aty aku yang banyak bersabar ngan aku...chewaahhh..

Well aku akui kehadiran si dia memang banyak bagi effect dekat hubungan aku dan en buah aty. Goyah! Sebelum nie bukan tak pernah orang tackle aku (bunyi macam hot. Hehehe). Ada je tapi aku tak layan sebab tahap kesetiaan dan cinta aku dekat en buah aty tinggi sangat. Cuma kehadiran ex-cinta monyet nie membuat aku confius. Ini semua kerana penantian aku selama bertahun-tahun tue.

Almost a week aku berfikir...alhamdulillah aku rasa keputusan aku tepat. Aku berjaya analyse perasaan aku dekat en buah aty dan compare dengan perasaan aku pada ex-cinta monyet tue. Ternyata aku lebih lebih lebih and lebih sayangkan my buah aty dari dia!

Kepada ex-cinta monyet..i don't mind bila ko remove aku dari FB kau...menyesal tidak sesekali sebab kau yang datang cari aku. Alang-alang kau da remove aku terus block kau. Fair and square right? And aku da setuju untuk melupakan kau untuk selama-lamanya. Kepada en buah aty...i'm really sorry for that moment. Sangat berserabut time tue. But i guess now da back to normal kan? Really love u!

p/s: Bukan senang aku nak buat entri tentang hati dan perasaan nie. Sila jangan muntah bila baca ;)


8 comments

  1. Replies
    1. baguih2...betui2 teliti nie..hahaha..thnx cik paris eh cik zila..hahaha

      Delete
  2. JB area Larkin ke? Sebab saya duduk situ dan nampak macam banyak audit firm kat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan area larkin..eden praktikal dekat komtar je..;)

      Delete
  3. wahh hot setuff gtuh... ex tuh dah ade makwe blom ? ngee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...warm je..hehe..i guess blum. ngah desperado la 2..2 pasai suma pompuan xkira awek org pn dy nk...dunia2...

      Delete

Back to Top