New Home Not Sweet Home :(

Hari Ahad yang lepas aku berpindah sudah dari Ehsan Jaya ke Sri Stulang. Aku pun terkejut dengan perpindahan secara mengejut nie. Tapi takpelah at least rumah dekat sangat dengan tempat aku kerja and aku hanya perlu naik satu bas je nak ke Komtar tue. Pheww! Tak perlu nak naik dua bas lagi after this >.<

Source


Rumah yang aku duduk nie actually rumah kawan abang aku tapi dia da sewakan kepada adik angkat abang aku *adik angkat konon. Piirahh* So my first impression bila masuk rumah nie sure la aku dah bayangkan how sweet suasana dia. Yeala dah girl yang duduk. Mesti kemas, bersih then dihiasi dengan perhiasan yang comel-comel kan? Tapi tue laa tidak semua angan-angan bakal menjadi kenyataan.


Aku tak cakap aku nie seorang yang kemas ke or girly sangat sampai tiap pelosok sudut rumah nak letak teddy bear ke or any stuff yang comel even memang aku suka >.<

Tapi yang paling penting aku nie seorang yang pembersih jugak. Pantang aku kalau jalan atas lantai tapak kaki aku jadi hitam. Dan inilah yang terjadi dekat rumah baru aku! Dari ruang tamu sampai ke dapur  and termasuklah bilik aku semuanya kotor and kesat. Memang lantai nie dari first time minah nie pindah dia tak pernah mop kot. Boleh ek survive dalam rumah yang kotor?

Memang dalam hati menyumpah guk. Dah la aku baru sampai. Penat angkat barang tak hilang lagi. Bila tengok lantai kotor Ya Rabbi lagilah aku rasa nak maki-maki je. Bayangkan pukul 1 am aku gagahkan diri cuci toilet. Mula-mula nak bagitau abang aku apa yang aku hadapi nie. Konon-konon nak ngadu la kan tapi bila fikir balik si minah nie kan adiknye angkat abang aku. So tak jadi la nak report. Nanti abang aku cakap aku buat-buat cerita pulak. So aku mengadu je laa dekat Mr. Boyfie.

Tapi esoknya memang Allah nak bagi abang aku tau jugak keadaan yang sebenar. Nak dijadikan cerita abang aku masuk rumah aku tue sebab nak tumpang tandas. Pas tue dia perasan kekotoran kat dalam rumah tue. Memang bising la mulut dia bebel. Aku dengar je la. Sebab kalau dia bising camne pun minah tue takde sebab pergi keje. And kalau dia bising pun memang aku je la yang akan bersihkan semuanya nie T__T

So this weekend memang aku akan laksanakan operasi membersihkan satu rumahlah except bilik dia. Sabtu aku gotong royong dan terpaksa lupakan hasrat nak hangout dengan kawan-kawan untuk pergi makan steamboat T__T 

Ahad aku nak rest! Nak balas dendam sebab my last weekend tak dapat rest very well sebab rushing packing barang nak pindah. So please to my friends or strangers, please do not disturb me on this weekend. Tq and so sorry dekat kawan-kawan sebab tak dapat join steamboat tue...Huhuhu *kempunan*

18 comments

  1. samalah tak suka kotor2..rasa geli! slmt membersih dan beroperasi ya..hihi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tue laa...weekend nie mmg pulun abis laa..no more dirty!

      Delete
  2. hahah..selamatlah berjuang membasmi kekotoran...woahhh

    ReplyDelete
  3. amboi3....mgkin tade mase? emmm mungkin...mungkin la...kahkah

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. tw xpe. org lain pnye hal eden y kena. ini tdk adil ini tdk adil ;p

      Delete
    2. wah ini tidak adil tidak adil .. haha . sempat beryuna lagi tuu ;P

      Delete
    3. hahaha...aq ase yuna buat lagu 2 pn sbb ngah emo cm aq..kahkahkah

      Delete
  5. Replies
    1. xtau la nk ckp dy 2 pengotor ke ape..bz kot..*cm dia sorang je bz kn*

      Delete

Back to Top