New Experiences!

Last Friday (5th October 2012) aku dengan secara gamblenya pergi ke KL dengan satu tujuan yakni nak jumpa en buah aty pengarang jantung. Tapi tapi entri nie bukan aku nak royak tentang  dating aku hari tu..tak nak la share sini. Tapi aku nak share some my precious experiences while aku on the way and berada di sana.

Firstly, this is my very first time naik train. Hoho excited and nervous bukan kepalang. Aku naik train dari JB Central ke KL Central. Since JB Central tersangat la dekat dengan KOMTAR so aku decide naik train instead of bus sebab Larkin jauh sikit laa. Ticket aku pukul 1135pm. Tapi aku da berkampung dekat terminal dari pukul 900pm. How was really excited I am.. Then tunggu punya tunggu aku pun pergi ke gerabak. Agak membosankan naik train. Sakit badan-badan 6jam dok dalam train. Mula la rasa naik bas lagi worthy. Sampai-sampai KL Central, en buah aty da tunggu. So aku tarik nafas lega sebab berjaya naik train and sampai ke destinasi yang dituju.

Secondly, this is also my very first time naik LRT, komuter and whatsoever yang dorang panggil. Aku pun confuse what is the difference between both things even though mr boyfiee keep already explained to me. Oh very slow learner I am. So dari TBS aku pergi Masjid Jamek sebab nak sangat shopping tudung dekat Jalan TAR. Well tetiba aku fikir kan best kalau JB pun ada LRT...tak payah nak hadap jalan jammed lagi. Aku sampai rumah pun makin cepat kan.

Then malamnya pulak singgah IOI Puchong Mall pulak. And the compulsory place yang wajib singgah haruslah Daiso! Ok jakun sebab tak pernah pergi. Bila masuk aku rasa macam kedai RM2 or MR D.I.Y je. Yang buat it look really attractive sebab barangnya semua kawaii and all the items sell only at RM5! Bila tengok benda tue nanti mesti aku cakap "eh barang macamnie pun ada ek?". That's why aku suka masuk kedai yang jual Japanese or Korean stuff! Sebab barang-barang dorang unik and comel! Tapi aku tak beli apa pun sangat sebab dah malam and mata pun mengantuk. Automatically mood nak shopping hilang.

Lastly, naik bas dekat TBS. Balik ke JB aku prefer naik bas je sebab timing nak balik tue ada banyak optional. Jakun lagi sekali bila sampai TBS. Suasana macam dekat airport dah. Siap ada polis bantuan lagi jaga dekat tempat pelepasan tue. Cuma yang tak bestnye hanya pemegang tiket je boleh pergi ke bas. So family ke, en buah aty ke nak hantar sampai ke dalam bas tak boleh laaa..

Sekian, gambar memang takde nak tunjuk. Tunggu aku beli kamera la yea. Hehe..well entri nie macam menunjukkan aku tersangat jakun. Yesss memang pun! Sebab tue tajuk entri nie New Experiences! Sayonara :)

No comments

Back to Top