Cerita Baucer Buku 1 Malaysia

Seronok bukan kepalang bila tadi pergi amik baucer buku. Kerajinan encik buah hati untuk menghantar aku ke Uitm disertakan dengan kemalasan tahap melampau sampai nak toleh muka pak guard pun tak sudi kau tahu? Tapi mengenangkan ke-excited-kan nak shopping stationery punya pasal ku gagahi jua.

Lepas mengambil boucher buku serta melantak soto Kampung Jawa yang menjadi santapan wajib kami pabila dating apalagi...dengan kegelojohan pergi serbu bookstore yang ada dekat Segamat yang hanya boleh dikira dengan jari tangan. Sikit je ko. First destination pergi menjengah Popular. Wahhh excited habaq hang...maklumlah Popular baru bukak...

Masuk je Popular ramai orang. Mungkin depa pun dok sibuk nak habiskan baucher macam aku jugak kot. Bahagian yang paling buat aku teruja of course la stationery...tapiiiiiiiiiiiiiiii

Nak guna baucher buku uolls kena belanja 80% untuk buku and 20% untuk stationery!!! 

Iolls rasa frust okkk...sebab kita nie da la malas nak membaca...buku dekat sini pulok ada macam takde. Out of stock...lepas tue banyak buku untuk chinese je. Yang banyak pun novel...erkkk eden tak layan novel-novel nieeee kata koo...jenuh dok pikiaq nak beli buku apa nie...bajet nak guna RM50 je dulu...ke hulur ke hilir...keluar masuk Popular siap singgah tandas bagai baru lah aku decide. Tangan nie dengan keterpaksaan mencapai novel yang mungkin best kot untuk bacaan emak. Then belikan buku latihan umtuk adik aku. This year dia UPSR...then the balance encik buah hati beli notebook untuk kegunaan dia kerja nanti. 

Aku nie kalau bab stationery memang suka menghabiskan duit..nak beli pen la, highlighter la, pencil box la apa la. Padahal yang lama ada lagi. Tapi itu lah aku. Jadi untuk mengubat hati yang lara dek sebab tak dapat shopping dengan sesuka hati dekat Popular, aku pun ajak encik buah hati pergi ke bookstore yang lain. Bookstore yang aku pergi nie besar tapi taklah se-gah macam nama MPH ke Popular ke...but banyak stationery yang kawaii. And the best thing is kita boleh guna baucer buku untuk beli pape pun tanpa ada portion seperti yang ditetapkan oleh Popular tadi. Memang senyuman aku sampai ke telinga lah habaq hang.

But for today aku hanya belanjakan RM100 je..tapi barang-barang aku dalam RM40 je..yang lagi RM60 sendiri pikir la siapa punye..hihihi


Nie je barang2 aku...sikit  kan tapi harge...hahaha



p/s: Yang balance baucer nie nak simpan dulu..tak mo gelojoh habiskan baucer buku. Mana la tau berguna di masa akan datang. Expired date pun lambat lagi...:)




No comments

Back to Top