#Dating#Ring#Messy

Semalam keluar dengan encik buah hati. Dating kata ko...misi utama nak cari cincin. Hari dah hampir tiba..tapi cincin tak jugak beli. Yang membuatkan kami rushing sebab ahadnye kan raya cina...takut kedai emas seminggu tak bukak pulak. Lagi harunye..kang orang bertunang sarung cincin emas aku bertunang sarung cincin silver je. Tapi kan time kami terkejar-kejar nak beli cincin, time tue la macam-macam benda pulak kena buat.

Nie catatan pada tarikh 9 Februari 2013:

7:00am
Mak dah kejut aku awal-awal semata-mata nak pergi pasar tani. Katanya nak beli stok ikan dan ayam selama seminggu. Susah kan kalau cina cuti. Makanan confirm kena beli stok banyak-banyak. Makanya lama jugak la dekat pasar tani tue walaupun kami datang awal tapi dah ramai orang. 

9:40am
Aku baru sampai rumah. Kelam kabut mandi. Tadi bangun tido just cuci muka gosok gigi je. Hahaha memang teghuk na perangai aku nie.

Encik buah hati dah terpacak depan rumah pukul 10. Kemain sharp seperti yang dijanjikan. Time dia call bagitau dah sampai tue aku baru lepas keluar dari toilet. Bayangkan la kalau perempuan make up amik  masa berapa lama kan? Mau setengah jam jugak la si dia menunggu. Hahaha. Sapa suruh datang awal sangat. Awal ke? Aku yang lambat sebenarnya. Kuikuikui.

10:45am
Supposedly pergi breakfast dekat soto Kampung Jawa as usual. Tapi terpaksa hold dulu. Abah mintak tolong pergi ambilkan surat dekat courier office pulok. Sebab time courier mai rumah kitaorang takde. Ok nasib baik encik buah hati sangat bermurah hati nak tolong bakal bapak mentuanya. Muahaha

11:00am
Pergi post office pulok. Adik aku call kena beli postal order RM10. Alkisahnya adik aku nie accident. Dia discharge hari yang aku dating nie. Nurse pesan suruh beli postal order time nak bawa adik aku balik rumah. Apalagi...lepas pergi amik surat abah, aku dan si dia pecut pergi post office. Semua bukak half day je. Tue pasal suma benda kena buat dengan cepat + pantas = kelam kabut *sighhh* penat ko tau!

11:20am
Dalam dok kelam kabut pergi ke sana sini perut aku dan si dia dah menyanyi pelbagai lagu. Orang sebelah pun boleh dengar. Lepas da settle urusan yang penting kami terus pergi Kampung Jawa. Dalam hati berdoa la kedai soto bukak. Sebab setiap kali aku dan dia keluar dating wajib singgah gerai nie pekena soto. Memang aku dan dia hantu soto. Kalau tak dapat frust macam mati anak kucing.

Alhamdulillah kedai tue bukak. Orang pun tak berapa ramai. Order pun kejap je da sampai. Elok dapat je makanan, dengan rakusnya kami sebat soto tue. Tak toleh kiri kanan da. Yang penting perut yang kosong dah terisi. Baru semangat nak cari cincin. Hehehe

12:00pm
Dalam around at 12 jugak lah kami beredar dari kedai soto tue. Nie main gamble je nie pergi kedai emas..yang aku tau mostly kedai emas dekat segamat nie owned by chinese. Kalau dah esok perayaan mereka for sure lah mereka bukak kedai half day je sebab nak makan besar. Then if semua kedai emas tutup nampaknye kena find other alternative la yang belum terpikir oleh kami lagi.

Perjalanan dari Kampung Jawa ke bandar tak jauh pun. Dalam sepuluh minit je tue pun sebab ada traffic light. Kalau tak 5 minit da sampai kot...tapi memang dah rezeki kitaorang la. Ada 2 3 kedai emas yang still open even time tue dah almost pukul 12:30 camtue. And awal-awal lagi dah warning dekat encik buah hati. Jangan cerewet sangat macam yang before nie...nak dekat 5 6 kedai pergi satu pun dia tak berkenan. Nie da  last-last minute nie suka tak suka dia kena jugak suka..Kuikuikui...but today just pergi 1 kedai je...and finally  berjaya membeli sebentuk cincin belah rotan yawww!

And for the next hours banyak lagi ceritanya but da malas nak taip...i guess these most the important points yang nak share dekat sini...:)

p/s: Harga emas da mahal uollssss..telan ayaq liuq pi beli emas yang tak seberapa tapi harga subhanallah...by the way...this 23rd February 2013...pray for us :)





2 comments

  1. omg omg nak tunang?? mohon kenalkan mana2 pacar utk den pulop sobs2 hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah...insya allah. Doakn sumany lancar..time eden tunang t eden usharkn kot2 ad y sesuai ngn ekau..hahaha

      Delete

Back to Top