#Nervous#Relax#No Feeling

One week to go...oh my god...nervous uolls...yes sangat nervous! Because in my family i'm the first daughter yang akan bertunang. Abang aku sendiri still solo. Kira langkah bendul la nie..Hikhokhikhok...ok2 even this is only an engagement tapi nervousnya sampai ke langit ketujuh...eh? Nak tunjuk betapa nervousnye iolls tau.

First point nak cerita pasai betapa nervousnya iolls nie. Padahal dari intro tadi aku dok royak pasal nervous nie. Hehe...well aku nervous? Normal yea dak? Tapi ke-nervous-an yang melanda nie bukan sebab nak sarung cincin. Eh nervous jugak nak tunggu time sarung cincin nie. Sebab selalu aku beli cincin aku sarung sendiri je. But this time orang lain pulok yang sarungkan aku aka bakal mak mentua kata ko...lalala. Yang buat aku lagi nervous sebab aku sendiri unofficially belum berjumpa dengan bakal mentua aku nie. Pernah berjumpa tapi bukan sebab dirancang. Semuanya kebetulan...first time terjumpa dekat kedai makan la apa lah..but mereka tau la kewujudan aku dalam hidup anak lelaki mereka. Chewaahhh...tapiii..even belum pernah jumpa bakal mentua secara rasmi...tapi kannn...banyak betul tapi aku nie cik kiah...tapi kan (again) aku kerap eh selalu eh banyak kali jugak la berjumpa dengan tok nenek si dia compared to his parent. Kira ok la tue? Ok ke? Hopefully la...yang penting mereka merestui hubungan kami. Alhamdulillah.

Secondly, my engagement nie biasa2 je buat. Takdelah sampai dirikan dua buah khemah berserta pelamin mini dengan kehadiran rakan-rakan taulan. Seriously my engagement day very simple. Kalau ikutkan family aku memang nak buat hantaran as usual macam adat orang Melayu kita la. But memandangkan aku nie busy dengan praktikal aku so memang idak la aku nak buat. Tak sempat dik non nak prepare...so kami decide sediakan hantaran time nikah nanti je. Senang and save cost. Memang buat adat sendiri kata ko. Yang penting cincin tunangnye ada.

And because of my engagement day is simple...so not much preparation yang aku buat. Just kemas rumah secara besar-besaran macam nak raya. Maklumlah orang nak datang rumah. Kalau setakat kawan-kawan adik2 aku je nak mai lantak pi lah kalau rumah bersepah tunggang langgang sikit. Kadang-kadang tilam pun boleh ada depan tv. Kemain santai family aku nie. But this time family bakal mentua nak mai. Jadinya kelam kabut aku and family nak ngemas rumah. But so far...semuanya smooth..aku kemas sikit2 lama-lama jadilah bukit. Makanya memang relax habis la aku sementara menunggu hari pertunangan itu. Gaya macam takde perasaan tapi dalam hati dupdapdupdap ko tahu?
p/s: Mudah-mudahan hari pertunangan aku nanti semuanya berjalan dengan lancar. Amin :)

4 comments

  1. Tahniah Kak Mish Eden :D Nak bertunang dah, alhamdulillah ^^ Semoga semuanya berjalan dengan lancar, insya-Allah, amin ^^

    ReplyDelete
  2. wah wahhh debor tu kasi kurang dgn senyum seayu mungkin....tahniah nohhh

    ReplyDelete

Back to Top