Semester 8

Just nak buat short entry untuk menghilangkan rasa bosan membaca artikel dan mencari idea-idea untuk di tumiskan di dalam report aku. Actually sejak aku mula semester baru selepas internship hari tu hidup aku mula rasa ke-stress-an yang melampaui batas. Every week I got assignment, presentation, quiz and what's else? Sampaikan takde masa untuk update blog. Walhal banyak je benda aku nak share dekat sini. 

Oleh kerana kesibukan yang melanda aku sendiri tak punya masa nak fokus untuk study. Mana taknya if almost everyday kena buat assignment. So kena pandai-pandai sendiri nak manage time. But the most thing yang buat aku rasa "eh kau da final sem pun tak sedar-sedar diri lagi ke?" is bila semangat untuk study hilang ditiup angin sampai tidak meninggalkan jejak untuk aku cari. Wahh tinggi gitu metafora aku. 

Ini mungkin faktor praktikal selama 6 bulan hari tue...so membuatkan aku rasa "malasnya nak pergi kelas!". Mau tak malas...dah la kena pergi kelas then balik rumah terus kena bukak buka buku..dulu time praktikal balik rumah terus tidur. Tak payah sibuk nk pikir study ke assignment ke. Awesome tak? Hahaha

And sometimes aku rasa sangat letih belajar...just imagined aku start belajar non-stop dari umur 6 tahun until 24 years. Lama kan? And maybe sebab faktor gatal nak kahwin. Eh? Hahaha. Normal tak? 24 tahun supposedly cannot considered as teenager dah. Tak sabar nak keje pulak. Nak kumpul asset, duit and pahala...and KAHWIN. 

Sampai satu tahap aku rasa very exhausted and give up then my fiance selalu advise konon-konon bagi kata-kata semangat. Insya Allah I'm try my best. Nak maintain CGPA...sem ni je tinggal untuk tentukan status aku sama ada ANC or not...aku nak grab 1st class dgree + CGPA 3.5 above. Nie suma untuk convert PTPTN to scholarship and bonus nak dapat keje. AMIN

p/s: Hp aku yang baru 4 bulan beli masuk air...so sad ;(
Jom sambung buat report >___<
Wish me luck..semangat please come to me! Aku nak study betul2 nie..hehe

No comments

Back to Top