Tangan Tak Bedung!!!

Rajin bebenor pulak aku update entri kan. Al maklumlah hari nie last class sebab starting esok aku cuti a week sempena Gawai and Wesak. Baik hati betul Uitm bagi cuti kan. I loikeee tapi assignment...masya Allah...tak cukup kaki tangan nak buat.

Actually hari ni nak share cerita sedih. Sedih sangat-sangat sebab handphone aku yang baru 4 bulan pakai lemas dalam air minggu lepas. Ok handphone iolls biasa-biasa je. Takde la sampai pakai Note 2 ke Notebook ke apa...just Sony Xperia Miro. But ada sentimental value di situ sebab duit beli handphone tue tunang aku yang advance kan dulu then I paid to him back by installment. But kira guna duit aku jugak la kan? 

Time beli handphone nie pun sebab handphone lama aku tiba-tiba rosak. Damn tak? Time tue dah la elaun tak dapat lagi. Memang almost a week tak berhandphone. Elok tunang dapat gaji terus dia dahulukan gajinya suruh aku beli handphone. Kira sentimental value handphone nie tinggi sangat. Penuh onak duri yang perlu aku lalui untuk beli handphone tue...

Then Jumaat lepas di sebabkan perangai aku suka bawa handphone masuk toilet, at last my phone TERJATUH dalam tong air..OMG...handphone iolls mana tau berenang...so skang dia koma and kena tahan dekat kedai. Now its condition very critical...Masih tak sedarkan diri. I'm afraid if its main board rosak teruk. Kira macam encourage aku cari lain right?

Time that thing happen memang aku nyumpah-nyumpah tangan aku nie. Memang tak bedung. Semua benda yang aku pegang nak jatuh especially handphone! Before this semua handphone aku rosak disebabkan aku. I don't know why...setakat jatuh memang perkara biasa. Hahaha...aku memang tak sayang handphone kan. Actually bukan tak sayang. I'm tried my best to protect them but da suratan nak jatuh *alasan*

And parent, sibling plus my fiance dok pakat bebel sebab aku careless. Dah benda nak jadi nak buat camne. Aku pun satu sengal bingai pi bawak masuk toilet pasai apa.. Grrrr...now tengah tunggu result dari doktor handphone tue. If boleh repair and the price affordable aku proceed. If not and its price too expensive so better I try to BODEK abah and tunang to sponsor a new handphone...ermmm nak beli model apa ek? Oppsss...hope sangat handphone aku sihat seperti sediakala. Sayang duit wei nak beli yang baru even teringin. Damn syaiton nie menghasut. Ok baiii


No comments

Back to Top