Berakhir Tidak Bererti Merdeka

Hip hip hooray! Hip hip hooray! Alhamdulillah selesai sudah final exam aku yang baru berakhir petang tadi. Walaupun soalannya agak...hmm susah untuk digambarkan. Hehehe. Sejak akhir-akhir nie kemain aku update pasal exam exam dan exam. Mungkin sebab terlalu risau. Tu yang asyik nak meroyan pasal benda yang sama je.

Actually almost seminggu aku demam. Just imagine bila kita tengah busy dengan final exam time tue pulak lah nak demam kan. Dah la aku ni jenis kalau demam memang take time nak lega. Mahu seminggu kau tahu? Jadi aku terpaksa paksakan diri makan ubat, take a nap kejap then study. Sampai satu tahap rasa nak give up and nangis. Yela nie last final exam aku before aku grade tau. So ingat nak pulun betul-betul :'( 

Sedih memang sedih. Nak-nak lagi bila tengok kawan-kawan yang lain boleh study sampai stay up ke subuh tapi aku? Tidur tidur dan tidur. Aku syak demam aku lambat sembuh sebab aku kurang rehat and kurang tidur. Every time I got fever mesti time aku study. Macam tadi time exam, kepala aku da sakit, badan da start panas. Time exam tue. Memang tak boleh fokus sangat. Tapi aku gagahi juga. Buat sehabis baik dan buat yang termampu. Mudah-mudahan nasib menyebelahi aku lah. 

Tadi lepas pengawas collect answer booklet and announce semua student boleh tinggalkan dewan, almost semua student menjerit happy sebab dah habis exam and some of them pun budak final year macam aku jugak. Tapi budak akaun? Senyap je wei. Yeay takde. Hooray takde. Kitaorang menonong keluar and salam la kawan-kawan sebab lepas nie tak tahu lagi bila boleh jumpa kan.

The main reason why aku dan budak akaun tak menjerit keriangan macam kanak-kanak riang sebab kitaorang belum rasa lega and merdeka lagi even da habis exam. Sebabnya ialah RESULT! As I mentioned in my previous entry, ada beberapa paper sem ni yang aku amik yang boleh consider as killer paper. Bukan killer lagi dah tapi killest kot. Before, during and after exam memang still rasa nervous and takut. Aku and my classmates harap lulus je wei. Dah tak kisah dah lagi dengan pointer. Janji grade on time!

Aku lagilah. Agak frust time jawap tadi sebab condition tak ok kan. Tadi sampai rumah je abah dah tanya boleh score tak this semester? Aku terus-terang je jawab memang susah nak score dengan paper yang memang sedia susah and aku pulak demam. Tapi aku cuba study and jawab sehabis baik. Jadi now apa yang boleh aku lakukan ialah berdoa dan bertawakal. Mudah-mudahan doaku dimakbulkan. Aku nak sangat grade this sem. AMIN

p/s: Nak cari keje sambilan la while waiting the result. Nak kumpul duit raya. Hehehe. Salam Ramadhan :)

No comments

Back to Top