Makanan Kot

calamari, cream, food, fried, lemon
Sekadar nak bagi ayaq liuq aq melelehhhh

Sudah lama aq tak menghupdate blog aq...sibuk la katakan...hehehe...orang lain sibuk nak sambut tahun baru (perlu ke?) aq plak sibuk nak ngadap buku...oooo tak lama lagi final exam sudah...kejap je masa berlalu...aq still tak khatam lagi...now pun siap boleh online...buku still cantik tersimpan dalam beg. 


Back to the topic...aq tak tau la kenapa ada manusia yang sebegini...hangin satu badan bila pikir...nie mengutuk ke? aq meluahkan je..tapi kalau seandainya si dia terbaca lagi bagus kan...ape perasaan korang bila korang yang beli semua barang-barang mentah untuk masak tapi orang lain yang habiskan? Hangin tak? Aq macam nak meletup menahan sabar...kalau nak guna fine tapi hulur-hulur la jugk dekat tuan yang supply barang-barang tue kan. Nie tak makan sendiri-sendiri. Siap bawak kawan kau sekampung menghabiskan makanan aq. Wahhh...sangat terbaik la kan...


food, fried, fries, lemon, oyster
Sedap siot...tetiba ase lapar...nie kalau ada orang curik gak memang makan penampaq aq. Huh!

So kepada yang berkenaan...aq terpaksa melancarkan kempen anti-sorok. Nie bukan kedekut ke hape tapi aq rase korang da too much ok! Da la sem nie aq pokai pas tu korang menjahanamkan lagi duit aq...aq admit aq pun pernah jugak guna barang-barang kau tapi....sebulan sekali...ahakkk...tapi ekau dan kaum kerabat tiap-tiap hari...how come ha?

p/s: tak mo marah-marah...abis kedut satu muka aq...cettt
2

Edisi AKU

Aku malas nak bukak buku...asal bukak buku ngantok je memanjang
Aku malas nak mandi pagi...aku rasa buang masa mandi..baik tido
Aku malas nak masak lebih...bukan aku yang pelahap tapi budak2 rumah yang melantak pai licin
Aku malas nak involve pape aktiviti kat uitm lagi sebab gua alone
Aku malas nak buat baik dengan orang lagi...sebab suma amik kesempatan
Aku sumpah gile menyampah dengan orang tua gatal yang tinggal nak humban dalam kubur...perangai macam celaka!
Aku benci orang cakap aku study memanjang...bodoh! Tengok la aku course ape sengal!
Aku benci orang pandang rendah dekat aku...ko ingat ko hebat?
Aku benci orang maki aku tak tentu hala...ko saja nak cari nahas dengan aku...
Aku dah malas nak download lagu k-pop sebab sugardaddy takde nak topup berokbang aku
Aku malas nak update entri sebab idea aku dah lari
Aku benci hipokrit...serius!
Aku benci bila boring...ini lah hasilnya...mengarut bagai...hahaha


8

Potong Q?

Teringat akan kejadian di cafe kat kampus aq. Time tengah ary as usual giler ramai orang kat cafe tue untuk melantak termasuk aq. Time nak bayar tue barisan memang tak payah cakap la...panjang sampai keluar cafe and siap buat dua lines g kat kaunter tue.

Tengah dok baik aq beratur dengan sabar menanti untuk bayar tiba2 satu hamba ALLAH nie syok je potong Q terus ke kaunter. Aq mula naik hangin kan. Kita kat sini bagai nak rak menunggu turn then dia sesuka hati boleh slamba potong. Aq pun mengeZOOMkn penglihatan nie ke arah minah sorang nie. Oooo staff rupanya...tapi aq tetap tak puas aty!

Even dorang nie staff tapi mana boleh potong ikut suka. Nsib baik time tue sorang je staff yang potong Q...kalau buatnyer ad 10-15 orang langsung yang wat lagu tue sekali gus camne? Dah la akak cashier tue pentingkn staff dulu dari student. Memang hangin tak hengat la kan.

Dekat iklan tv bukan main beriya suruh budak2 beratur nak naik bas, amik duit kat ATM...tapi orang tua sendiri tak ikut...at least bukak la satu kaunter khas untuk staff...takdelah kami nie sakit aty sangat nak menunggu. Kitaorang pun penting pe dalam kampus tue...stakeholders terpenting ok...

p/s: Dah aq nak tido...busy aq update...tak busy lagi lagi lagilah aq update...Insya ALLAH...
0

Kembalilah Engkau!

because, bright eyes, happiness, happy, happy love, hearts
Ada kena mengena? Do I care!

Sebetulnya sewaktu entri nie dibuat aq sedang mencari mood untuk study...bangun pagi selepas sarap bersama dia aq terus on laptop bukak lagu korea melayan perasaan sambil basuh baju, basuh pinggan dan basuh la apa yang boleh dibasuh lagi. sambil menunggu mesin basuh tue siap aq sempat google lagu-lagu hindustan. Hahahaha...kot-kot lah boleh merangsang mood study kan...mesti pelik la budak rumah aq tengok perangai aq yang pelik nie kan...

Haru biru hidup aq bila mood nak study nie hilang...padahal Jumaat nie ada test. Satu hape aq tak ready lagi. Bukak buku tapi fikiran dok melayang ke arah lain. Sudahnye berangan yang mengisi masa aku instead of study. Really wasting time...hehehe

Hidup ceria sekejap sebab dia cuti almost two weeks. Tapi aq hanya mampu berkepit dengan dia like belangkas seminggu je. Halangan banyak untuk berkepit lama-lama nie. Tetapi aq happy. At least tak stress dok pikiaq pasal study je kan. At least semangat nak siapkan assignment yang berlambak2 tue mampu aq settle kan sebab habuan dia boleh pergi dating. Memang best betul reward yang aq dapat! Disebabkan dia aq berjaya siapkan report aq. Terima kasih sangat kat busyuk aq!

Pagi ini dia da on the way balik ke kampus dia. Hidup aq terus jadi mendung semula la kan. Mood sedih muncul...dan membuatkan aq lagi lagi dan lagilah takde mood nak study. Disebabkan itulah aq terpikir nak update entri dengan harapan mood nak study akan kembali kepada aq. On GPS pun belum tentu mood tue dapat dijumpai semula. So how ek?

Alam degree dan diploma sangat berbeza. Keexcitedkan nak study dah tak sama. Kalau time diploma...memanjang aq ngadap buku but time degree? Memanjang ngadap laptop. Tetapi analysis aq mengatakan stress dengan alam degree nie yang menyebabkan kemalasan melanda. Just imagine 24hours otak aq kena berfungsi...rehat? Boleh kira berapa jam la sangat. The rest aq banyak habiskan masa untuk siapkan keje yang berlambak2. Tido memang da tak menentu la dan nescafe menjadi teman setia aq setiap malam.

Bila mid sem break memang aq pulun cuti betul-betul. Buku langsung tak bukak. Memanjang layan movie, online, dating dan tido. Heaven giler! Betul-betul release tension nie...bila cuti da nak abis...dan si dia pulang ke kampusnya balik...barulah aq terkapai-kapai nak mencari mood untuk study semula. Hopefully selepas aq type fullstop untuk entri nie...aq boleh bukak buku Corporate Finance semula :)

p/s: Tq berjuta2 lemon dekat dia sebab kerana dia aq kembali aktif online. Yipppiii! Kerana dia saya gembira :) Sorry sebab tak dapat nak blogwalking kat kamu2 yang sudi kentut kat blog aq nie...hehehe...ader masa free aq singgah la...;)
0

Celakak Itu Olang!

advice, advise, anger, angry, azira, fun

Hyeeee! Wahhh da lame giler aq tak update blog aq nie...sampai traffic pun jatuh menjunam menyembah bumi...hehehe...once aq on9 bermakna aq da ada kt rumah la sebab bila balik u aq memang tak bawa broadband (tak bayar lagi pun sebenarnya. Hak hak hak)...tak mau panjang2 cerita...aq nak share sikit story yang macam hampeh sehhh yang berlaku pada aq and kawan aq...

Bila da masuk ke alam degree nie memang possibility aq nak menumpang sekaki dan setangan di hostel uitm sangat lah nipis...all the opportunities depa bagi dekat budak diploma dan seangkatan dengannya. So kami2 terpaksa lah buat research macam nak siapkan report semata2 untuk cari rumah sewa kan. Alhamdulillah lah member aq nie berjaya cari rumah yang sangat awesome and very2 comfortable babe! Jiran semua chinese tapi friendly giler...owner rumah aq pun kayo bonar...cakap je apa yang kurang dekat rumah tue...immediately dia hantar kuli dy! Huhuhu

Tetapi...satu hari sebelum semua pakat2 balik kampung nak raya korban...ader satu kisah yang membuatkan aq dan kawan aq (kebetulan tinggal kami berdua) hmpir keputusan urat kentut...sebab? Ada mamat mane yang cuba stalker and record di dalam kawasan toilet rumah kami. Korang boleh imagine? As suma tau every toilet ada tingkap...and kes ni terjadi for sure dekat toilet bawah...yang kena nie lak member aq...aq tak tau la si lahaknat tue sempat record or tak kn sebab kawan aq terus jerit and lari kat aq...lucky bilik aq memang dekat bawah...aq yang time tue tengah mamai2 lagi terus bangun...ngat rumah terbakar...rupa2nya lagi dashat dari rumahh terbakar sehhh...

Aq pun suruh member aq cool down dulu walhal aq pun da seram sejuk daa...mula terbayang cerita horror yang aq baru tengok tadi...owhhh dashat giler cara orang tue mati dan aq relate ngan kes kami...memang takde kena ngena pn. Ok abaikan...hahaha...

Dari soal siasat aq, si lahaknat tue guna hp iphone putih lak tue untuk record. Kami syak jiran2 kami...erk cina pun ada nafsu kat malay ke? Why aq tuduh dorang? Sebab dorang je tau rumah yang aq duduk nie sumanya student2 yang bujang...the rest rumah yang dah berstatus family and mostly orang tua yang da tak lame lagi je pun nak hidup yang tinggal dekat area rumah kami. See?

Secondly...dekat belakang rumah aq tue, jiran aq ada bela anjing...and anjing tue akan keep bising if ader stranger lalu belakang rumah...tapi...time kes nie berlaku anjing tue senyap lak cam orang bisu. Why? Adakah lahaknat tue dari rumah itu or memang jiran2 kami yang anjing tue kenal sangat2?

Huh! Da macam cerita Detective Conan pulak dah kan...aq pun tak tau macam mana nak cari si lahaknat tue. Takkan aq nak tanye sorang2 sapa yang pakai hp ipone putih kan? Memang for sure la semua tak ngaku....at last pergi report polis but till now police takde bagi feedback...sabo je la...so untuk overcome dis...kami suruh owner letak playwood kat tingkap tue...gelap pun gelap la toilet tue ok...

Now aq pun trauma nak mandi kat toilet tue after apa yang berlaku....memang celaka syial si lahaknat tue...memang takde moral. Jangan la kamu kamu dan kamu yang bergelar lelaki berperangai cam tue...lau jadi kat fmily korang baru korang tau...sayonara!

p/s: Salam Aidiladha!!! ;)
6

UiTM Segamat...awesome ke?

Ini bukan entri mengarut tetapi entri yang takde arah tuju (takde idea ape pun nak post entri ape). Before aq pulang semula ke kampus (bajet jauh sangat la kan) so aq nak sharing sikit environment and surrounding kat uitm segamat nie. Hari nie la baru sempat nak update. The previous days aq busy with homework la printing bagai la kan...

Actually aq da setahun lebih tinggalkan uitm segamat nie after grade diploma. Now I'm coming back to segamat after puan KP dan sewaktu dengannya meluluskan permohonan aq untuk tukar kampus kan.

Ada banyak perbezaan ke uitm segamat dulu dan sekarang? Maybe rasa kelainan sebab kawan2 kamcing dah takde kan. Tapi harini tak nak story mory pasal kawan...hari nie nak buat gosip. Eh?

Firstly aq nak komen pasal pak dan mak guard yang gua tersanjungi. Owhhhh uniform da tukar macam dekat Shah Alam la jugak. Sekali pandang dah macam pegawai polis la pulok. Tapi kekerekan mereka masih terserlah la...sangat bangga after dapat tulis dan bagi kami surat cinta mereka kan. Seminggu di sana tapi still tak nampak batang hidung miss guard yang aq ase paling cun antara yang lain la. Dulu beliau la yang dok bawa moto besar ala2 polis traffik tue. Cun macam mana pun aq tetap menyampah dengan kekerekan mereka tue. Cehhh

Secondly aq nak share pasal lecturer. Oh my goodness...mostly aq kenal kot. Dan paling best bila dapat PM Norzian! Hahaha...dulu pernah ajar aq tax and sem nie pun dia still ajar aq. Bangga la jugak bila dia masih kenal aq kan. Hope sem nie aq boleh score A la kan untuk paper beliau. Sem nie aq dapat ramai lecturer lelaki. Awesome ke? Hahaha...entah laa...ada yang dari Pakistan kot...speaking dia kebaboom tapi tak berapa paham sebab cakap laju bebenor laa...so terpaksa aq record then after kelas dengar balik. Aq jugak dapat lecturer yang hensem tau tapi kategori India. So bagi pendapat aq dia hensem la kategori bangsa dia dan besttt plus funny! The last one Mr Alba! Owhhhh saya in love sama kamu. Hak hak hak...even dia macam lembut sikit tapi dia tegas tueee...mau terkencing aq bila dia menyoal soalan yang unexpected nie... the rest female lecturers. Nothing to say about them...kira semuanya best la kan!

Thirdly pasal student. Masih dengan perangai mereka yang kalau dah couple satu kampus makanya asyik lah berkepit. Dah macam belangkas kan. Sakit mata plus menyampah tapi tue hakikatnya bila bercinta satu kampus. Nasib aq tak termasuk dalam golongan tue kan...hehehe...pengalaman dapat 'kawan' yang giler kedekut...adoiii muka cantik tapi kedekut...sabar je la...lagi lagi pasal luxury! Yea...mana2 u pergi confirm terserlah kemewahan student kan...masing2 nak show off kereta la handphone la...aishhhh...dunia2...

Then aq nak share about building. Wahhh ada penambahan la especially bangunan kuliah. Dari zaman diploma construct and now da guna tapi jauh nun di atas bukit tue. Semput2 aq beb nak mendaki. Yang tak boleh blah da sampai kelas then dapat message kelas cancelled. Perghhh...sabar je la. Then ada cafe speciall untuk NR tapi semua kategori boleh masuk. Yang awesome tue sebab ada aircond! Tapi yang tak bestnya harga mahal kot. Ok aq consider la sebab harga barang dah naik. So alternative yang ada aq terpaksa ikat perut dan masak sendiri. Saving betul nie...

Lastly aq nak komen pasal staff uitm. Ok ada certain department yang ok and ada yang certain macam harem. Nie yang menyampah dengan staff government. Bajet jawatan korg power sangat la. Aq tanya sikit da kena marah. Alasan dowg busy? Eh? Habis aq nak tanya sape? Takkan pengarah pulak kan. Ingat2 la sikit student nie stakeholder uitm tue ok. Kitaorang ada share jugak. Setakat kerani pun nak kerek. Sabar je la...tapi KP aq ok...sangat friendly plus sporting...tue aq suka la...

p/s: So conclusion dia uitm segamat nie awesome ke? Awesome untuk study la...sebab lecturer di semua ok! About facility tue  sometime tak puas aty la...but overall aq suka dapat study sini balik...sayonara UiTM Shah Alam!

4

Matlamat Aku Untuk Sem Baru

Tinggal lagi beberapa hari sahaja before aq tinggalkan rumah untuk continue new sem setelah cuti yang sangat2 panjang sampai aq da terlupa basic accounting (melampau bukan?)...aq kecoh2 tak nak balik u walhal bukan jauh mana pun. Hehehe...walaupun tak jauh tapi mau menapak plus tersemput2 jugak la aq kalau ulang-alik naik Bas No 11.

New sem, new environment, new friends and everything gonna be new! So aq perlu ada matlamat untuk sem baru nie! Hmmm...sambil packing2 barang tadi aq ada terpikiaq beberapa strategi sambil tengok movie dekat HBO. Amazing tak? 3 tasks in the same time? Packing, watching and thinking! Truly sakit kepala!


change, happy, nane, question, separate with comma
Ade kena ngena? Peduli ape eden. Hehehe

Matlamat 1
Masuk sahaja gate Uitm aq terus sapa pokcik dan mokcik guard. " Hye Pokcik, Mokcik Guard! I'm newbie here!". Puiiiii...padahal ex-student situ jugak kan. Tapi aq perlu amik hati dorg supaya sem baru nie aq takkan terima surat cinta dari mereka lagi. Arghhhh...tau nak saman je kerja! Suka membazir kertas laaa (alasan).

Matlamat 2
Next sem aq amik 7 subjek so ketujuh-tujuh lecturer yang bakal ajar aq tue aq nak bodek kawww2 punyer. Biar senang sikit dapat A dalam paper tue nanti yea dak? Ok aq tak seteruk tue. Actually aq da praktikkan benda alah ni sejak diploma lagi. Ia bukan bodek but something to get closed dengan lecturer je. Bila lecturer kenal kita so senang sikit dorg nak valued setiap hasil kerja kita. Tak percaya? Try la buat...tak tau cara? Aiseyyyy tak guna jadi student mehhh kalau tak tau. Tapi tak tau la depa kenal aq lagi ke tak. Dah setahun lebih aq tinggalkan Uitm Kampus Segamat nie.

Matlamat 3
Tambahkan stok kawan2 baru. Ok mostly kawan baik aq tercampak kat Melaka and some dekat Shah Alam. Tapi kawan2 di sini bukan bermaksud kawan baik gila kamcing tido satu katil ok. Tiada istilah kawan sejati dalam hidup aq sebab selalu kawan makan kawan. So sem baru nie nak cari kawan untuk tujuan akademik je. Boleh? Hmmm masih dalam perbincangan.

Matlamat 4
Aq akan kurangkan pengambilan kafein. Kalau tak makin migrain aq nanti. Sejak dari diploma aq akan amik nescafe before start study. Nak cegah mengantuk katanya. Yes its work and kafein nie bagus untuk cerdaskan kepala hotak yang kadang2 lembap nie kan. Tapi still ada kesan sampingan dia yea dak? Aq da sedia tinggalkannya tapi tak tau apa penggantinya? Erk takkan nak guna kacip fatimah pulok? Bukan satu company ke? Hahaha

Matlamat 5
No more scandals! Ohhhh statement bahaya nie kalau dibace oleh en Buah Aty. Hikhikhik...zaman berskandal nie da tamat dalam hidup aq sejak aq tamatkan diploma aq. Aq jugak da cipta rekod baru di mana sejak bergelar pelajar degree hampir setahun lebih aq takde skandallll. Amazing bukan? Cukup la...sekarang aq nak fokus dengan studies. Cukuplah ad en Buah Aty yang seorang tue walaupn nanti dia jauh bebenor dengan aq. Sorang kutub Selatan sorg lagi kutub Utara. Sob sob sob...


Matlamat 6
Aq akan jadi seorang yang lagi nerd. Eh? Actually aq ader bace satu entri oleh a guy nie. Tak ingat pulok namanya. Sori yea bro but ur entry is very attractive! Nak berjaya? Camne nak dapatkan Dean List? Well ramai orang cakap aq nie bila masuk u makin skema, nerd and bla bla bla. Do I care? Masing2 punya cara la kan nak study. If dengan jadi skema and nerd boleh bantu aq score so why not yea dak? Aq da praktikkan benda alah nie sejak diploma. Alhamdulillah berhasil. Yang penting usaha beb! (skema sangat ke? Ulat buku je kot...hohoho)


p/s: Tau Bas No 11 tue hape? Hahaha berjalan kaki la syg oiii (adik aq ajar)...terkono eden hari tue ;p










10

Cerita Budak U

depressed, frustrated, girl, moody, sad, sleep
Nak tidooooo

Dak Diploma: Wahhh nak final! Excited nie! Lepas nie cuti sem pulok (sambil tangan packing baju, buku bagai letak dalam kotak. Padahal final exam belum start lagi)

Dak Degree: Wuarghhhh! Da nak dekat dengan tarikh keramat. 12 September da start kelas...lambatnya nak cuti semmmmm (sambil tangan kanan packing baju, buku, makanan bagai. Tangan kiri sibuk dok kesat ayaq mata)

Dak Diploma: Lepas nie boleh la tido awal bangun lambat...cuti katanya...

Dak Degree: Lepas nie kena la tido awal bangun pun awal. Kelas pagi pulak kesemuanya. Hampeh!

Dak Diploma: Boleh la makan masakan ibuku...rinduuuu

Dak Degree: Terpaksa makan masakan ibu orang lain. Tue pun kalau ibu orang yang masak. Kalau bapak orang kakak orang abang orang lain? Terima la dengan terpaksa...sob sob sob

Dak Diploma: Lepas nie boleh la...

Dak Degree: BOLEHLAH aq sepak kau laju2 sampai terlekat kat pintu gate uitm tue. Bising je. Final belum da berangan! ( mood: jeles sebenarnya...sighhh)

p/s: Adakah anda sebagai pelajar degree berperasaan sebegini? Aq? Yeaaaaa mempunyai perasaan sebegini!



6

Tentang Sebuah Impian & Cita-cita - Part 3

AMARAN!!! Sila Baca Part 1 & Part 2 Before Continued...

Semput2 aq nak teruskan entri yang berepisod nie. Maklumlah even aq tak excited beraya macam orang lain tapi before aq balik u aq nak guk habiskan entri nie. Nie pun terasa nak continued lepas on call dengan en Buah Aty. Konon2 idea datang. Puiii...

Last entri aq ader story tentang minat aq yang sedang berputik, berbuah, dan masak terhadap dunia perakaunan. Yesszaaa! Memang aq in love in accounting! Tapi rintangan banyak beb untuk aq hadapi untuk amik subjek tue. Jom aq start story...

Aq tak tau apa nasib aq kan...seboleh2nya aq cuba lari sejauh2nya dan kalau lumba lari dengan kura2 pun memang aq tetap menang beb. Aq try lari dari sains tapi bidang tue makin menghantui diri aku. Oleh kerana result PMR aq konon2 macam bagus sebab sains dan maths dapat A so aq dicampak dengan segala hormatnya di dalam kelas sains tulen. First class pulok tue! Best? Giler waa derita ok! Aq terseksa sebab terpaksa amik subjek Fizik, Kimia dan Bio. WTF? Aq try rayu kat cikgu nak masuk kelas bodoh2 je janji tak de kena mengena dengan pure science. Kalau setakat sains asas tue aq ase aq boleh adapt la tapi nie giler pure? Tapi cikgu tak kasi. Konon2 aq nie pelajar Melayu harapan. Cehhhh...

Oleh disebabkan itu aq gagahi amik subjek elektif yakni Perakaunan. Seboleh2nya nak juga amik. Sempatlah belajar bab pengenalan tentang Bapa Perakaunan. Lepas tue.................................................................................................................................................................................................bapak aq paksa masuk sekolah teknik! Ok aq terima lagi dengan syarat kos aq pilih tapi hampeh! Bapak aq paksa aq amik civil engineering. Adoiiii...sabar je la. Bila aq usulkan niat di hati yang murni nak amik accounting dia betul2 tentang kot. Dah macam cinta terlarang la pulok...

Oleh kerana tidak mahu jadi anak derhaka, aq ikutkan aja la since rumah dekat je kot dengan sekolah tue. Sebab tue sampai sekarang aq blacklist technical school! Walhal sekolah tue tak bersalah pun. Well best guk la study kos tue sebab banyak turun padang ukur jalan, tanah bagai. Tapi aq ader kelemahan yakni aq ngok gila dalam Fizik. Aq tak tau la sama ada aq yang tak berapa pandai atau cikgu yang tak cerdik. Disebabkan tue aq da dapat agak aq takkan jadi engineer even minat guk dalam bidang yang aq amik kat teknik dulu. Kalau lah aq kenal en Buah Aty dari sekolah dulu confirm Fizik aq score and now aq teruskan dalam bidang civil sebab...hehehe dia terror subjek tue. Aq terror tiru je. Hohoho

Tapi takpe...apa yang terjadi ada hikmahnya. Aq sedar yang aq bukan dalam dunia kejuruteraan so aq tak pernah curang dengan perakaunan. Aq da cakap dengan bapak aq awal2 yang aq akan amik kos akaun time mohon universiti nanti. Alhamdulillah...bapak aq bagi green light. Maybe sebab dia tengok kebangangan aq dalam certain subjek kot. Hehehe

After SPM...aq continue amik Diploma Perakaunan dekat UiTM and now da masuk alam degree iaitu Bachelor of Accountancy. Aq bangga bila dapat pelajari apa yang aq minat. Aq betul2 bebas dari dunia sains! Syukur gila! Tapi aq admit...accounting nie pun giler tough kot kalau tak takde la kita panggil professional course yea dak? Oleh kerana minat yang mendalam aq berjaya grade dalam Diploma Perakaunan with CGPA 3.6 above....dan skang misi untuk dapat first class degree pulok. Doakan aq kawan2...tak sabar nak habiskan studies!


Tak sabar nak grade degree!!!
p/s: No more episode kot sebab after dis aq sendiri tak tau pe yang terjadi. Will be continued if da masuk dalam alam pekerjaan. Hope amik accounting keje pun accountant la. Jangan amik accounting tapi keje tukang masak. Eh? Siapa tau kan? Maybe ader yang tak tau yang aq still student dan sedang mengambil Ijazah Sarjana Muda Perakaunan dalam tahun ke-3. Bijak jugak la awok kan? Hahaha...
2

''Paris Hilton [M] Mencari BFF 2011"

Nie bukan contest ke gapo ke pe ke...tapi sekadar hiburan setelah Cik Paris Hilton ajak join kan. Aq pun tak pandai nak terang lebih2. Seumur hidup berapa kali je buat entri in purpose nak join contest bagai. Pendekkan cerita meh aq royak sikit "Kenapa Saya Mahu Join Blog Ini?"....check it out!

Kenapa Saya Mahu Join Blog Ini?
Aq pun tak tau apesal nak join. Untuk suka2 la. Lagipun opportunity yang beliau bagi nie boleh la promote blog aq yang tak bape comel nie bila terpilih untuk ditempekkan link aq kat blog beliau. Blog beliau kan pengaruh banyak (bodek).

Kalau aq terpilih untung2 aq dapat merasa duduk sebulan dua ke dekat Hotel Hilton tue...syook guk pe...hehehe. Ok ngarut. Alaaa senang cerita aq da nak balik u sudah. Before balik u aq join la mana2 contest ke hape ke kan. Eden tak reti nak royak lebih. Nanti jadi mak karut plak...so dekat bawah nie banner beliau yang aq da tempek guna gam gajah;



p/s: Cukup syarat tak ek? Maaflah jika ada kekurangan. Hehehe

1

Tak Sayang Kepala Ke?

Apalah nak jadi. Makin moden makin tak berjenis pulak perangai. Apalah nak jadi. Ishhh3...aq tak cakap aq hebat. Aq pun banyak kelemahan pe. Tapi ALLAH da bagi akal korg guna la sebaik2nya. Jangan jadi benak ulu! Kan dah teremo sudah!

Aq cukup bengang dengan mereka2 yang naek motor nie. Bukan memandang serong ke senget ke...tapi bengang dengan attitude depa. Ada ke patut naek motor tak pakai helmet? Perghhhh gila keras ke hape kepala korg tue ek? Dari remaja pai la yang tua2 termasuk tok imam nak gi masjid. Amboiii ceramah kat orang boleh tapi hangpa sendiri tak mau ingat!

Even nak pergi kedai tiga empat kangkang beruk je pun reti2 la jaga keselamatan wei. Aq tau la masjid tue tak sampai setengah kilometer tapi safety first la. Susah sangat ke nak pakai? Atau takut helmet kena curi? Alasan!

Kalau korg diberi gold helmet baru nak pakai ek? Hehehe

Dan aq sangat2 la marah dan bertambah lagi marah sehingga gunung berapi pun kalah bila meletus bila tengok mereka2 dah la tak pakai helmet pas tue takde lesen pulak tue. Nie aq tujukan khas untuk pelajar sekolah tak kira lah menengah ke rendah ke ketot ke. Dah la kaki pendek aka tak bape nak jejak dekat bumi yang nyata lepas tue bawa motor macam orang gila buat up tengah2 jalan. Cari nahas ek? Taman aq nie dekat je dengan balai polis tapi aq tak tau la budak2 nie guna ilmu ape sampai pihak polis tak cekup2 dorg lagi. Walhal ada je polis bantuan sana sini. Sabar je laaa


4

Ehhh Kenapa Macam Lebih Kurang Je?

Syok tak sambut merdeka raya? Yang mana ade duit syok la...yang mana tak de duit tue buat2 la pergi jelajah semua open house kat area rumah korg er...dapat makan free yea dak? Aq tahun nie pun duduk rumah abiskan masa tengok tv je.

Azalikan...ehhh actually kan...the best part time raya if tak balik kampung (macam aq) adalah duduk depan tv layan citer2 raya sampai tak ingat dunia. Maklumlah bila da sampai tahap kematangan dalam usia nie...memang malas nak pergi beraya apatah lagi nak suh orang beraya. Kalau dapat duit raya takpe guk kan.

Tapi hari ini eden nak share sikit pasal cerita2 yang depa tayangkan  dekat tv untuk merdeka raya kali ini. Agak menghampakan bagi aq selaku pembuang masa yang terhormat nie bila cerita2 yang ditayangkan banyak kali dah ulang. Tak kira la channel apa pun...channel ASTRO yang berlambak2 tue pun dok tayang cerita yang sama. Gila boring dan gila membazirkan duit mak bapak aq bayar bulan2.

Walaupun banyak cerita ulang, tapi ada guk la cerita yang tak berulang (fresh dari ladang). But mostly tak bape best dan banyak versi sedih. Adehhh eden nie da tak bape gomar dongan citer yang sedih2 nie. Tapi ade guk cerita yang kelakar yang mampu buat perut aq senak bila overdose gelak. Korg sendiri perasan kan? 

Antara Babak dlm Telemovie 'Nak Balik Raya'

Sedar ataupun tidak...banyak cerita2 lawak khas untuk raya jalan ceritanya sama je. Sebijik cuma cara penyampaian je lain. Antaranya NAK BALIK RAYA lakonan Johan & Zizan, BALIK KAMPUNG lakonan Azlee & Wahid, DARI KEDAH KE KL lakonan Jepp Sepah & Ah Chong dan NAK BALIK RAYA ( Channel 130) lakonan Zul Huzaimi, Bell & Zul Yahya.

Semua cerita2 di atas yang aq senaraikan tue semuanya berkenaan dengan perjalanan nak balik kampung. Di tengah2 perjalanan nak balik ada je halangan yang melanda. Tiket habis lah, kena rompak la dan sebagainya. Nasib baik setiap telemovie tue berlainan waktu dan hari so takde la aq muak nak tengok.

Aq tak cakap tak best...suma cerita best nak2 lagi lawak Jozan yang bodoh2 cerdik plus lawak Jepp yang lawak spontan. Thumb upppp! Apa yang aq nak mention just nak korg berpikir je. Macam dorg da takde idea nak buat cerita. Kalau setiap cerita lain2 tahun takpe tapi semuanya ditayangkan serentak time merdeka raya. So aq pun hampir da boleh agak jalan ceritanya. 

Kesimpulannya...merdeka raya kali nie tak bape best sangat movie yang ditayangkan. Yang peliknya...cerita merdeka macam ada takde je ke aq yang tak pasan? Apa2 pun korg try la tengok telemovie raya yang aq senaraikan. Memang tak rugi even jalan cerita hampir sama...SALAM LEBARAN

p/s: Jangan lupa tengok telemovie Drogba & Rooney lakonan Johan & Zizan. Besttttt!


0

Tentang Sebuah Impian & Cita-cita - Part 2

Aisey...rase lama yang amat la eden tak jenguk blog nie...makanya traffic eden drop. Tapi itu bukan masalahnya...eden quite busy sikit uruskan hal kemasukan u since eden tukar kampus kan. So macam2 kena uruskan plus prepare untuk raya nie...


Hati eden nie terdetik nak update blog nie semata2 nak continue entri eden yang terepisod la pulok. Tak berniat pun nak buang masa korang untuk baca tapi just nak sharing sikit tentang impian dan cita2 eden. Bagi yang tak bace lagi part 1 korang boleh klik SINI.


Jom eden continue cerita eden yang lopas tue...


Memandangkan aq (tergeliat guk la bila dok guna 'eden' sebagai kata ganti nama...hehehe) tak minat aka menyampah giler la dengan subjek sains dan sewaktu dengannya so ia menyebabkan aq terkapai-kapai tanpa mempunyai cita-cita. Kalau dolu2 cikgu suka tanya kat kelas apa cita2 kamu? Betul tak? So kalau cikgu tanya aq, aq mampu senyum je la memandangkan takde cita-citakan. Sadis guk la bila pikir2 balik. Dah macam orang takde wawasan je bila takde cita2...huhuhu


Bila aq masuk form 2 aq tak tahu power ape yang da menguasai diri aq nie sebab tetiba je aq ase aq minat dengan Maths. Walhal time sekolah rendah Maths aq tak la power. Boleh la kan...minat pun cam minat tak minat je. Tapi tue la bila aq minat sesuatu je mesti ader je yang menghalang. The bigger obstacles is CIKGU! Tak tau la apa malang dapat cikgu yang masuk kelas macam keluar masuk hotel je. Memanjang busy dengan kelab dia. Kalau korang tension tak dapat cikgu cam tue? Da lah hati berkobar-kobar nak study Maths. Tup tup cikgu cam hampeh...makanya memang aq pun belajar main-main jela...


Calculator yg banyak berjasa nie!


However, interest aq terhadap Maths masih belum mampu bagi aq idea untuk jadi apa bila besar nanti. Terpikir2 guk aq time tue kalau pandai Maths keje apa yang aq boleh buat? Pasrah dengan cikgu tue aq pun beralih arah. Time form 2 ader subjek akaun yang diselitkan di dalam subjek Kemahiran Hidup. Mula2 belajar memang cam hampeh pening kepala buat T-account...tapi bila lama2 buat ase seronok nak-nak lagi bila semua question yang aq wat suma betul je kan. Mau tak excited? So dari situ lah aq ase aq mula jatuh cinta dengan subjek AKAUN. Dan dari situ guk aq pasang2 cita-cita nak jadi accountant yang berjaya in future. Tapi...macam yang aq katakan tadi...ape yang aq minat bukan senang nak capai...nak tau kenapa? To be continued lagi...hehehe




2

Tentang Sebuah Impian & Cita-cita

Alhamdulillah...pejam celik pejam tak celik2 sebab tiduq mampuih rupa2nya da 25 hari berpuasa...orang sibuk buat persiapan eden pun sibuk guk buat kuih raya and at the same time eden sibuk dok cari rumah sewa. Maklumlah eden dah tukar kampus cawangan dari Shah Alam ke hometown eden balik. Syukur la hari nie da jumpa rumah sewa betul2 dalam kawasan Uitm. Itupun selepas kredit hp eden habis call sana sini. Skang nak uruskan sal Ptptn yang ngah majok ngan eden plak. Adoiii...hope everything going smoothhh je...

Panjang lak mukadimah eden nie...hari nie saja2 rajin nak exercise jari2 comel eden di atas keyboard nie selepas penat blogwalking ke blog orang. Nak habiskan travel to all followers memang tak sempat laa...so will continued by tomorrow perhaps...as usual every time blogwalking eden akan jumpa pelbagai entri yang berkisah tentang pelbagai topik. Ada yang menggembirakan dan ada yang menyedihkan. Entri kali nie just nak sharing ngan korg impian eden ni ha. Tue pun after blogwalking tadi then terjumpa ramai guk la bloggers yang further studies or will going further studies kat oversea nun di sana...

Apa yang eden nak tegaskan di sini ialah eden sangat2 jeles wei! Jeles sungguh tgok orang pi belajar melebihi laut nie (oversea). Sob sob sob...sepupu eden yang sorang tue pun tak lama lagi nak fly pi India nak amik medic. Dak2 sekelas eden kat Shah Alam ader guk dapat further ke oversea pi tak ngat lak kt mne...member2 eden ader yang gi Egypt amik medic guk. Cuma eden jo kek Malaysia nie ha. Sedih2...

Bila pikiaq dan renung2 balik kan...dolu2 time kecik2 aq dan korang semua sure ada impian dan cita2 kan2? Same goes to me mehhh...dolu2 impian eden memang tinggi melangit la...confirm dan confident jo boleh eden capai...bila parent tanya...

Dad: Hang nak jadi apa bila besaq nanti?
Eden: Doktor!
Dad: Pasai pa?
Eden: Boleh rawat daddy kalau sakit (sambil tersengih2 menampakkan gigi rongak...hahaha)

Tapi bila eden melangkau masuk darjah 4...eden asa eden nak tukar cito2 pulak dah. Sebab eden asa eden tak mampu nak jadi doktor seperti yang da eden gembar gemburkan kat bapak eden...sebab

Eden: Nak tukar cita2 la
Omak: Awatnya?
Eden: Subjek sains tue susah la mak. Tak besh langsung! Menci2 (act gedik selama 10seconds)
Omak: Pulok dah...

Haaa already found the reason kan? Yola dolu2 darjah 4 bawu lah kenal subjek sains tue gapo dia kan? Kalau budak2 sekarang nie kek tadika lagi da belajar dah. Aq ase aq memang tak dilahirkan untuk jadi doktor sebab aq sumpah benci giler dgn sains. Dah tue aq nie takut tengok darah. Confirm2 lah rejected! So dari darjah 4 sampai form 2 aq takde cita2 dan impian. Hehehe...kenapa sampai form 2 je? Apo kah eden nie belajar sampai form 2 jo? Huk huk huk...to be continued...
7

Kalau Namanya Cerita Orang Melayu

Drama Kasih Alia (sekadar nak tempek)

Sejak menjak bulan Ramadhan nie makanya pelbagai lah cerita yang da di tempek dekat setiap channel tv. Jenuh aq nak tengok semua cerita tue kalau timing dy serentak kan...dan semestinya drama Melayu lah paling banyak disiarkan selari dengan bulan Ramadhan nie. 

Tapi kadang2 aq malas nak layan sangat drama Melayu nie. Mesti hangpa cakap aq nie tak nak sokong industri kita kan? Ini bukan bab tak nak sokong ke hape tapi aq ase ape yang aq ase ni turut dirasai oleh hangpa jugak. Setiap jalan cerita dalam drama Melayu nie confirm hangpa boleh agak dah.

Contoh:

  • Klimaks cerita mesti hero/heroin sakit. Dah tue penyakit kronik plak tue. Lagi bape hari dah ke batu dua...sob sob sob. Sadis2...
  • Lor rupa2nya hangpa nie anak angkat je? (perasan dak case cmnie?)
  • Aik accident sudah? Dah tue mati...dah ajal katanya...
  • Tengah best dilamun cinta rupa2nya depa berdua nie adik beradik yang dah lama terpisah. Aiseyman...cmne tue?
  • Aq suka hang tapi hang suka dia pas tue si polan nun di sana suka aq? Ishhhh bersegi2 lak cinta nie. Poning eden.
  • Si minah nie dok la kejar mamat yang sorang nie. Agak dah takdak jantan laen ka nak pi pikat? 
  • Ohhh cinta terhalang ala2 Kassim Selamat. Adehhh wujud lagi no situasi lagu nie. Si miskin tak layak bercinta dengan si kaya. Materialistik2...
Cinta Terhalang

Lagi ape lagi? Korg sendiri boleh pikiaq sendiri. Hehehe...actually this topik pernah dibicarakan oleh Nabil Raja Lawak time show dia dulu. Cuma this time aq tokok tambah sikit2 je. Sekadar untuk hiburan. Hehehe...
14

LOVE Nuffnang Triple Times!

Seminggu sekali aq mesti cek akaun NUFFNANG (padahal tiap2 hari ek? Hahaha)...tapi aq tau seminggu sekali paling afdal sebenarnya nak cek akaun kt depa nie. So as usual hari nie genap seminggu aq tak amik kisah sal akaun Nuffnang aq. Then tadi baru cek tengok2 aq da dapat 3 lagi kempen beb! Walaupun d dlm hati teringin sesangat2 nk rasa BE tapi dapat 3more campaigns nie pun aq da bersyukur da...



Cuma lately penyakit kemalasan nak update blog datang melanda plus dengan kaki aq malas untuk blogwalking menyebabkan traffic aq quite dropped...pape pun thanx berjuta2 million lemon dekat Nuffnang dan pihak advertisers sebab sudi tempekkan iklan hangpa kt blog aq nie...silalah tempek lagi, lagi dan lagi. Lap u banyak2lah guna sabun FAB...hehehe
4

Aku & Mamat Korea - Part 12


          Tenangnya suasana pagi-pagi ini di kawasan rumah aku yang tercinta. Rasa seperti sudah lama tidak pulang ke rumahku syurgaku. Kesibukan di kampus menghalang aku untuk pulang selalu. Aku ingat nak pulang ke rumah bila selesainya final exam nanti. Tetapi di saat ini hatiku meronta-ronta hendak segera pulang sebelum exam bermula. Aku tidak sanggup duduk di Shah Alam. Takut terserempak dengan Khai. Hmmm...
       Sejak dia meluahkan perasaannya pada aku beberapa hari yang lepas, aku terus menyepikan diri. Panggilan dan message darinya langsung aku tak endahkan. Aku terus buat keputusan untuk pulang ke JB. Di saat nie aku perlukan ketenangan. Namun aku sendiri tidak pasti sampai bila aku harus melarikan diri darinya. Kasihan pula buat dia begitu. Tetapi aku belum mempunyai kekuatan untuk berhadapan dengan situasi yang sebegini. Sepatutnya aku perlu merasa gembira kerana cinta aku berbalas. Aku cintakan kau Khai! Tetapi aku tak berdaya memiliki kau. Aku redha jika cinta aku tidak berbalas. Tetapi sekarang ini.... Keadaan makin parah bila dia turut mempunyai perasaan terhadap aku. Aku tidak tahu apa yang aku harus lakukan ya ALLAH...
           " Ika...kenapa termenung je nie?" sapaan ibuku mematikan terus lamunanku terhadap Khai. Aku memandang tidak bermaya ke arah ibuku. Nampak sangat muka aku yang seposen nie muka yang bermasalah. Aku menariknafasku dalam-dalam dan lepaskanya dengan berat.
       " Ibu...hmmm Ika takut..." kata-kataku terhenti di situ tanpa ada tanda-tanda untuk meneruskannya. 
             " Kenapa nie?" soal ibuku lembut sambil memegang bahuku. Aku tidak tahu bagaimana untuk meneruskan bicaraku yang seterusnya. Perlukah aku memberitahu ibuku? Sejak kejadian itu, ibuku lah tempat aku berkongsi rasa dan sebagainya. Segala masalah dari sebesar-besarnya sehingga sekecil-kecil zarah pun pasti ibuku tempat pertama yang akan ku kongsikan dahulu.
           " Ika tak mahu pisang berbuah dua kali bu..." kata-kataku terhenti lagi di situ. Begitu payah untuk diluahkan. Air mata mulai bergenang di kelopak mataku ini. Hatiku senang betul tersentuh bila bicara mengenai hati dan perasaan nie.
          " Ika jatuh cinta lagi yea?" ibuku cuba menduga. Sudah! Aku tidak tahu bagaimana hendak menjawab soalan ibuku itu. Perlu ke berterus-terang? Cakap je la...
            " Ika pun tak tahu macamman boleh terjatuh hati bu...Ika cuba ta..." ibuku menepuk-nepuk bahuku lembut. Kata-kataku termati di situ. Mataku hanya memandang ke arah wajah ibuku. Tenang sahaja raut wajahnya. Tidak seperti aku nie. Berserabut memanjang memikirkan tentang Khai dan final exam yang tinggal lagi lima hari. Buku pun masih tidak aku buka sejak aku pulang ke rumahku. Mood hendak study entah ke mana-mana melayang pergi meninggalkan aku.
           " Tak salah jatuh cinta terhadap seseorang kerana perasaan itukan anugerah yang diberi oleh ALLAH. Cuma ibu tak nak Ika tersalah pilih lagi. Ika fahamkan maksud ibu?" ujar ibuku lembut. Aku yang mendengar hanya mendiamkan diri tidak berkata apa-apa. Terharu pun ada. Ibu masih menerima diriku walaupun kesalahan lalu itu sangat sukar untuk diterima oleh sesiapa pun sebenarnya.
        " Tapi apa yang perlu Ika buat. Masing-masing memendam rasa. Ika takut dia tak boleh terima siapa diri Ika," ujarku setelah beberapa minit mendiamkan diri. 
        " Ika...kalau dia ikhlas dengan kita...siapa pun kita pasti dia akan terima. Keikhlasan dan kejujuran itu yang utama. Kalau Ika masih ragu-ragu, Ika pegilah menunaikan solat isthikarah. Mintak petunjuk dari-NYA," ujarku ibuku sedaya upaya untuk mententeramkan hatiku ini.
         " Tapi bu...Fal...ermmm Faliq tue kawan baik dia. Ika takut kalau..."
       " Faliq? Hmmm kalau boleh ibu taknak dia menganggu hidup Ika lagi. Dunia nie kecil sahaja kan. Ika takut si dia tue seperti Faliq? Pergilah minta petunjuk dari-NYA. Kita tidak boleh judge orang sesuka hati," ibuku memotong percakapanku. Aku hanya mengangguk kecil. Ada betul kata ibu. Faliq memang insan tidak berguna tetapi tidak semestinya rakannya yakni Khai pun sebegitu. Hmmm...berikanlah aku petunjuk-MU Ya ALLAH.



          " Sayang...macam mana nie? Da lambat sangat nak balik hostel. Mesti guard tahan Ika tau," aku bersuara setelah perut kekenyangan selepas di isi dengan KFC Snake Plate. 
          " Ika janganlah risau. Nanti kita check in hotel je la kalau tak sempat balik. Boleh sayang?" Faliq membalas sambil mengusap-usap tanganku. Aku tersenyum manja dibelai sebegitu.
        " Hotel? Mana Ika ada duit nak check in," ujarku pendek sambil berfikir sejenak. Faliq lah nie beriya-iya ajak aku keluar pergi shopping, tengok wayang dan lastly lepak KFC. Sedar-sedar hampir pukul 12 tengah malam.
      " Soal duit sayang tak perlu risau. Selama nie kan semuanya Fal support. Takkan nak bermalam semalam dekat hotel Fal tak boleh tolongkan sayang?" jawab Fal pula. Aku hanya tersengih-sengih seperti kerang busuk. Ini yang best nie pasal Faliq. Sejak bergelar kekasih hatinya yang baru menjejaki usia sebulan lebih aku begitu bahagia. Semua keperluan aku dibantu oleh Faliq. Aku beruntung mempunyai kekasih sepertinya kerana selain dari kasih sayang yang diberikan, dia juga anak kepada usahawan yang berjaya. No wonder lah kalau setiap kali keluar dia mampu untuk support aku serba serbikan. Jimatlah duit PTPTN aku sepanjang bersama dia. Hehehe.
         " Tapi Fal macammana pula?" aku menyoal lagi. Faliq nak pulang ke rumah sewa atau tidur di hotel? Erkkk jangan minta tidur satu bilik sudah lah.
          " Sayang...dekat hotel tue ada bilik lebih dari satu. Nanti Fal check in dua bilik. Ok?" ujar Faliq. Aku yang mendengar tersenyum lega. Aku tahu dia tidak akan mengambil kesempatan terhadap diriku.
         Aku masih menunggu Faliq di lobi hotel sementara dia pergi menguruskan hal pendaftaran dan sebagainya. Lama juga prosedurnya. Mata aku kian layu disebabkan mengantuk yang amat. Nasib baik esok hari Ahad so tak perlu rushing nak balik awal sebab tiada kelas.
         " Sayang..." Faliq menyapaku lembut. Aku memandangnya sambil tersenyum.
     " Dah ke Fal?" soalku pendek walhal perasaan excited nak terjun kat katil nie. Rasa mengantuk kian menguasai.
          " Ada masalah sikit nie..." ujar Faliq pendek. Aku memandangnya pelik.
          " Kenapa nie sayang?" aku menyoalnya pula. Tidak sabar menanti jawapannya. Masalah apa pula yang datang nie? Aku dah mengantuk tahap dewa nie.
         " Hmmm...bilik semua da fully booked. Tinggal satu bilik je lagi," jelas Faliq. Terkejut aku mendengar. Habis semua di booking? Alamakkk...macammana nie. Takkan nak bagi dia tidur sebilik pulak. Kalau nak suruh dia balik rumah sewa pun, agak jauh pula. Kesian kot. Ishhhh...serabut laa nak fikir bila dah mengantuk dan penat nie.
         " No solution la nie? Hmmm...so what to do now sayang?" aku menyoalnya lagi. Kepala otak aku dah selamat tidur agaknya sebab langsung tak boleh fikir di saat ini. Kami berdua terdiam seketika.
       " Kalau no choice Fal balik lah...esok pagi-pagi Fal amik Ika ok?" Faliq memberikan cadangan. Aku yang mendengar pula rasa serba salah. Dah larut malam nie. Rumah sewa dia pula agak jauh.
           " Hmmm terpaksa lah kita berkongsi bilik..." ujarku pendek dalam keadaan terpaksalah juga. Di dalam hati timbul perasaan antara tidak rela dan tidak sampai hati.

Di dalam bilik hotel...

          " Ika jangan risau tau. Fal tidur dekat bawah and Ika di atas katil ok? Lagipun masing-masing dah mengantukkan?" Faliq membelai rambutku. Aku hanya mengangguk lemah. Di saat ini bantal dan katil yang menghiasi mata dan bukannya Faliq. Aku memang betul-betul mengantuk dan letih.
          " Sebelum tidur Ika minumlah air coke nie. Nak bagi susu pun dah malam sangat nak pergi beli," Faliq menghulurkan segelas air coke yang siap berisi ais. Agak terliur melihat dan kebetulan aku memang tengah dahaga sangat-sangat nie. Lantas aku menyambut hulurannya dan meneguk sehingga habis. Baru selesa hendak tidur kan. Sementara hendak menunggu mata terlelap aku berbual-bual sebentar dengan Faliq sehingga aku merasakan kepala aku makin berat dan seperti berpusing-pusing......


               Aku membuka mataku sedikit demi sedikit. Rasa puas tidur walaupun terasa sakit satu badan. Aku bangun dari pembaringanku. Kenapa terasa lain macam nie? Aku mencari-cari kelibat Faliq. Dia tiada di sofa. Tiba-tiba hatiku berdegup kencang tatkala melihat diriku. Ya ALLAH! Aku baru tersedar yang sehelai benang pun tiada menutupi badanku. Aku melihat ke kiri dan kananku. Faliq sedang enak dibuai mimpi di sebelah kiriku. Apa yang sudah terjadi???
          " Faliq!!!" aku menjerit memanggil namanya dan di saat ini aku sudah teresak-esak menangis. Tidak ku sangka aku akan hadapi situasi sebegini di dalam hidup aku.
               " Kenapa nie sayang?" Faliq bangun sambil menggosok-gosok matanya.
        " Fal! You tell me? What happens to us last night???" aku menyoalnya. Faliq hanya tersenyum. Arghhh...benci melihat senyumannya. Aku tengah risau sebegini dia boleh pula tersengih-sengih seperti kerang busuk!
             " Alaa sayang...Ika juga yang beriya nak bermanja-manja dengan Fal kan. Sekarang nak marah-marah nie kenapa?" ujar Faliq sambil mengusap-ngusap tangan aku. Aku segera tepis. Aku yang nak? Maksudnya???
           " Apa maksud Fal? Jangan kata yang kita dah terlanjur?" air mataku menitis lagi. Itukah yang dimaksudkan oleh Faliq?
        " Ika janganlah risau. Benda-benda tue normal lah untuk orang yang sedang bercinta macam kita kan?" balas Faliq. Mahu gugur jantungku mendengar. Aku seakan tidak percaya yang aku sudah melakukan perbuatan jijik itu. Di saat ini kepercayaan ku pada Faliq hancur musnah! Aku tak mengerti bagaimana ia boleh berlaku. Seingat aku semalam selepas minum kepala aku berat kemudian...arghhhh aku tak ingat lagi apa yang terjadi.
       " Fal...Fal kena bertanggungjawab di atas semua nie!" itu sahaja yang mampu aku ungkapkan. Mahkota yang aku pelihara selama ini akhirnya hilang sebegitu sahaja. Kata-kataku hanya di balas dengan senyuman Faliq. Di saat ini aku mula terbayangkan wajah-wajah keluargaku. Satu persatu wajah mereka menghiasi mataku. Ibu abah...Ika minta maaf!


To be Continued......

3

Sampai Hati Depa

alive, birth, crying, graph, quote
Ada kena mengena ke? Entah laa...aq sekadar nak tempek wt tempe je ;p

Hari ini bagai jatuh ditimpa lift. Malang sungguh nasib aq. Kecomelan aq terus hilang disebabkan masalah yang menimpa2 aq nie. Sudahlah duit study bakal2 terminate (dalam hati berdoa la jangan terminate)...pas tue after berbuka tadi blog pinky aq nie kena hackkkkk! Arghhhh geram...tiba2 eden dah bertukar jadi hulk color pink ok!

Nasib baik hati ini tetiba tergerak nak bukak blog. Key in password nak dekat 5 kali tapi error! Waa sudah suspek ini belog sulah kena hack maaa...jangkaan wa begitu tepat seperti menggunakan jangka lukis untuk lukis bulatan...after tak boleh key in password aq terus view je blog aq nie. Hamikkk ko! Berterabur sana sini. Si Hacker siap tempek banner depa dekat entri aq. Masa tue tak tau nak rasa nanges or gembira or what sebab satu hari nie aq bengang dengan problem ptptn then now comes out with dis one!

Ok tak mo cerita banyak...finally Hero aq datang menyelamatkan blog nie. Hopefully jgn la kena ceroboh lagi. Kepada para hackers d luar...aq tak kaco hangpa so hangpa janganlah kaco aq. Aq baru nak berjinak ternak dalam bidang blogging nie. Jangan buli eden ok...Harap Maklum...

p/s: Tak mampu nak tempek image blog aq after d hacked. So those yang visit tadi maybe ada yang perasan and maybe ader yang tidak. Marilah beramai2 tingkatkan security anda. Sekian...
4

Hangpa ingat Hangpa Hebat La?

clouds, fantasy, fly, i wish too, pink, postcards from far away
Sekadar Nak Tempek
Tatkala hati riang hendak blogwalking dekat blog2 followers dan juga blog2 yg bakal jd followers aq (bajet mcm femes)...satu2 blog aq terjah sambil bace entri2 mereka. Dushhhhhh...tiba2 hatiku terasa disiat diketuk ditumbuk buat sambal belacan...geramnyer tengok blog hangpa semua nie!


Hangpa ingat hangpa hebat sangat ka? Ayat tue la yang aq dok replay, rewind, dan re-tumbuk2 dekat keyboard aq nie (ok aq tipu)...




HANGPA INGAT HANGPA HEBAT LA BILA......

  • Hangpa dok tayang kamera DSLR hangpa tue...siap buat header bagai...sana sini pi dok usung kamera...choiii
  • Hangpa dok tayang gambaq hangpa dengan bf hangpa...satu screen laptop aq nie penuh gambaq hangpa berdua...baek tak payah buat entri semata2 nak tempek gambaq2 tue...
  • Hangpa update blog hangpa guna smartphone hangpa tue...aq berbulu ja tengokkkk
  • Hangpa cerita semua tempat yang hangpa pi untuk buka posa...amboi macam2 noh makanan hangpa snap tempek kat entri bagai.
  • Hangpa letak entri pasai Buffered Earnings yang hangpa dapat dari Nuffnang plus letak amountnyer lagi...awat? Nak sedekah kah?
AQ ASE AQ TAK HEBAT MACAM HANGPA SEBAB
  • Aq takdak kamera DSLR...wuargghhhhh (nanges)...jeles ok tengok hangpa usung pastu snap self picture guna kamera gedabak tue...aq makan hati banyak sangat2 tau sebab hangpa...tak kesian kat aq ka?
  • Aq pun ada bf tapi aq takdak la letak semua gambaq kami bersama kat entri2 aq kalau setiap kali pi keluaq dating pun...tak pasai2 followers aq berkurang sebab menyampah...tue tak berani nak letak...hahaha
  • Wei aq pakai hp cokia ja...takdak la nak smart2 comel2 mantap2 phone nie...nak bukak blog guna hp aq pun tak lepas tau. Ok aq jeles sebenarnya tengok hangpa guna smartphone untuk update blog...hohoho
  • Aq tengah dalam mood pantang hang tau dak? Bukan pantang bersalin tapi pantang sebab operation hari tue...jenuh aq telan dan tadah ayaq liuq aq tengok gambaq2 makanan yang hangpa tempek dekat entri hangpa tue...sabaq ja laaa
  • Nak nanges seribu tahun lagi sebab NUFFNANG tak bagi BE kat aq lagi. Sadisnyaaa...aq da buat semua petua yang hangpa bagi tapi satu pun belum dapat. Jeles menguasai diriku yang comel nie bila tengok hangpa buat entri pasai BE yang hangpa dapat. Sob sob sob...sabar lagi...
p/s: Aq jelesssss yang amat kat hangpa sebab hangpa ingat hangpa hebat...yaaa memang hangpa hebat sebab menghancurkan jiwa dan raga aq...Hohoho...just for fun...jgn amik hati...amik organ yang lain tak pa kot?
20
Back to Top