Masak ke makan luar?

Dulu time bujang boleh la bermalas-malasan nak masak sebab makan untuk sorang je kan. Tapi dulu time study aku rajin masak time cuti sebab malas nak keluar tapau. Hehehe

Masa mula2 kawen dulu laki aku takde la suruh masak sangat tapi iya kita baru kawen konon nak tunjuk skill kata ko. Dari sarapan sampai ke dinner iolls prepare sendiri ok. Punya gigih nak kenyangkan perut si suami kan. Memang jimat duit wa cakap lu. Aku gi kerja pun bawa bekal. Memang berganda jimatnya.

Nak dijadikan cerita aku kan bunting pelamin 😁😁😁 So sebulan lebih kawen aku da disahkan mengandung. Start that moment memang aku dan suami makan luar je sebab aku alah masuk dapur. Asal jejak kaki ke dapur aku mula nak pitam. Memang bau dapur cukup meloyakan aku . Tapi takde la tak masak langsung cuma boleh kira la. Hahahhaha

Cumanye makan luar ni memang duit keluar macam air. Nak lagi bila da ada anak perbelanjaan semakin tinggi. So aku laratkan diri untuk masak. Alaa masak yang simple janji perut kenyang. Boleh saving banyak kot.

Hari-hari makan luar bosan kot sampai tak tau nak makan ape dah. So as conclusion masak je sonang. Cuma rajin tak rajin je kan yg jadi masalahnya? Hehehe

posted from Bloggeroid

0
Back to Top