Single Or Couple?

Assalamualaikum korang...

Tetiba aku terasa rajin nak update entri lagi. Nie pun sebab tetiba terpikir pasai topik nie. Nowadays kalau korang tengok status most people mesti da in a relationship. Betol tak? Budak-budak sekolah rendah pun dah pandai bercinta-cintan nie...hehehe...aku dulu darjah lima ke enam tengok lelaki pun takde nafsu. Hahaha. Tapi budak-budak sekarang dah lain. Pikiran dorang dah macam bebudak remaja dah kan. Very up to date katanya...

couple, couple cute, cute, friendship, guitar


Tetapi persoalannya sekarang adakah couple itu necessary? Ia lumrah kehidupan ke? Yang aku confirm feeling cintan cintun tue memang da lumrah kan. Cuma perlu ke bebudak yang baru umur setahun jagung (termasuk aku ke? Hahaha) bercouple? 

So di atas kerajinan aku yang tersangat extravaganza aku pun buat survey...mostly bila aku tanya bebudak yang umur within 13 till 17 dorang banyak bagi feedback yang macam nie:

" Sis...kite couple sebab kite pun nak guk ada orang caring-caring kat sekolah,"

" Orang couple sebab nak belajar sesama ngan dia, makan sesama ngan dia time rehat, and balik sekolah sesama ngan dia,"

" Saya couple time sekolah sebab muka dia macam Yong Hwa..." Ehhh? Hahaha

Tue survey yang aku buat untuk bebudak yang bawah 18 tahun. Kalau yang berumur 18 tahun ke atas camne? Sebab apa dorang kena couple pulak? Adakah sebab dorang rasa da sampai seru untuk bercinta? Takpun sebab nak tambah skandal berbakul-bakul so that nanti boleh kikis kaw-kaw punye duit dorang?

Memandangkan umur aku tahun nie sepatutnya da 23 tahun tapi yang seExactlynya baru 22 tahun 2 bulan 4 hari, aku terpikir...bercouple dalam usia sebegini keperluan ke? Ikut trend ke? Or da sampai seru? Nak kata benda tue unnecessary aku sendiri pun da ada buah aty. Hakhakhak...

love it, single, text

Bila tengok member-member yang lain yang still single aku rasa macam best guk kan single nie. Kita boleh buat macam-macam and possibility hati nak sakit and kuciwa tue sangat la rendah tapi dari segi perspektif lain orang yang single nie mungkin mempunyai possibility kesunyian yang teramat la tinggi.

Bila tengok member-member yang not available dah like me, bercinta tue macam best la bcoz someone take care on us...tetapi possibility hati aku nak sakit tue tinggi la sangat disebabkan benda-benda yang remeh mungkin macam jealous, BF not understanding etc.

So which one is better? Single or couple is better ek? 

p/s: Yang penting tak nak jadi bujang terlaaaajakkkk...:p

12

Kerana Garam Belacan...

Hoooooolaaaaa...bukan main lama aku menyepikan diri dari menghupdate blog nie kan...hampir seminggu duduk rumah after final exam telah membuatkan tangan aku nie tergedik-gedik nak menghupdate blog. Itu pun sebab aku dah terasa kebosanan yang amat sangat sekarang nie...aigoo memang tak tau bersyukur kan...during final bukan men terkinja-kinja nak balik rumah and now bila dah dok rumah mati akal dan mati kutu aku dok kat rumah tanpa buat kerja...

Back to the topic...tiba-tiba terfikir nak share topik ni kat korang...memandangkan aku nie made from utara so garam belacan dengan diri aku memang tak boleh dipisahkan. Erkk korang tau tak garam belacan tue binatang ape? Ommo tak tau? Mehhh sini aku tunjuk kat korang...garam belacan tue macam kat gambar bawah nie...selalunya orang akan makan garam belacan nie ngan buah cam buah jambu, pelam muda, nam-nam and banyak lagi. Woooahhh kecuq ayaq liuq aku bercerita...nyummmm nyummmm...aktiviti cam nie orang panggil menyicah...nie lau sebulan sekali tak pekena memang mengidam la aku jawabnya.


Nie la garam belacan...aku lupa kat mane aku amik gambar nie...mintak izin ek kat owner pic nie :)


Memandangkan bila kat kampus aku dok rumah sewa so confirm perut aku nie mengidam macam-macam. Nak dijadikan cerita after aku balik dari kelas aku pun singgah la kedai beli buah jambu batu dengan harapan nak menyicah la kan...selalunya aku buat garam belacan guna cili kering tapi bila da sampai rumah baru teringat yang aku takde pun stok untuk cili kering. Disebabkan mengidam sesangat-sangat aku pun capai 10 biji cili api. Aku buat yang simple-simple je...tumbuk cili api plus gula plus belacan and kicap. Bila da siap potong buah and menumbuk garam belacan, aku pun ape lagi start menyicah la...aigooo tak rasa pedas langsung...mana syokkk kan...then aku tambah lagi lima biji cili api...omma tak pedas guk...at last korang tau bape biji aku letak? Almost 40 cili api babe! 


Hahahaha...for the while memang tak de effect aku makan tapi lama-lama perut aku macam nak meletop...kepanasannnn...meleleh-leleh air mata aku babe! Nie la akibatnya makan cili api overdoseee...disebabkan terlalu mengidam sangat kan amik kau semalaman aku tak boleh tidur sebab perut aku meragam...so pengajaran dia...makan tue biar berpada-pada...cili api tak sama dengan cili kering yea...harap mak longgg...


p/s: Skang ngah sibuk abiskan drama Secret Garden...huhuhu...voucher buku RM200 aku belum guna lagi. Nak beli ape ek???
6
Back to Top