Perlu Ke Lelaki Bawa Handbag Pasangannya?

Tumblr_lzj3ev2bwq1qho04so1_500_large   
    
vs

Tumblr_lr4tjfm1531r26nwko5_250_large
Buah aty pengarang jantung...Yong Hwa <3<3<3

Tengah sibuk memasak sambil dengar radio Sinar tadi aku terdengar Abby Fana selaku DJ time tue buka topik pasal lelaki pegang beg tangan awek/tunang or bininya. Tersenyum aku bila dengar feedback pendengar tentang topik tue. Ada yang membangkang dan ada yang menyokong.

Even aku sendiri pun tak gemar kalau nak suruh buah aty pegangkan handbag while jalan-jalan dengannya. Nanti  apa kata public pulak kan. 

Tapi ada je yang akan cakap: "Lantaklah dorang nak cakap apa pun. Mulut manusia memang tak boleh tutup kan." 

Itu kata oranglah bukan kata aku. Memang betul mulut manusia tak boleh tutup tapi aku rasa macam menjatuhkan maruah lelaki je kalau aku suruh bawakkan handbag aku. Macam queen control mungkin. Erkkk korang rasa tak macam tue? Hehehe...

Tapi mungkin ada yang akan cakap: "Gentleman ape kalau lelaki bawakkan beg tangan pasangannya."

Owhhh gentleman ka? I don't think so. Banyak benda lain lagi yang kaum Adam boleh buat kalau nak tunjuk keGentlemannya kepada pasangan. Kalau si gadis bawak handbag semata-mata nak suruh encik pakwe tolong bawak baik si gadis tak payah bawak handbag kan. Yea dak? Tak pun suruh je encik pakwe korang bawak beg dorang je. So time dating si gadis just bawak purse je but tumpang kat beg encik pakwe. Awesome tak? Hehehe...

Dari sudut persektif yang lain...aku akan menyokong si Adam bawakkan handbag si Hawa bila dalam situasi yang tertentu je. Contohnya kalau bini korang sakit ke sampai nak pegang handbag pun tak larat. Tue mungkin gentleman la kot. Hehehe...

But in reality si Adam ni memang betul-betul ikhlas ke nak tolong bawakkan handbag si Hawa???

p/s: Kalau tolong bawak barang-barang yang aku shopping tue baru gentleman kot...ngehhh >.<

18

Best Ke Shopping Online?


Shopping online...online shopping...kalau buka FB or blog banyak yang mempromosikan pelbagai produk. Sekarang nie semua benda boleh dapat just online je tanpa susah-susah korang bazirkan minyak kereta pergi ke kedai...tanpa susah-susah korang naik bas turun bas semata-mata nak shopping sebab nowadays semua boleh beli secara online. Erkkk ayat aku macam nak promote barang je. Hehehe...


Terpanjang pulak mukadimah aku kan. Well topik hari nie pasai shopping online or online shopping. Gasak la yang mana-mana pun kan. Korang pernah tak beli barang secara online? Korang rasa shopping online nie banyak bagi benefit or sebaliknya??? Then isu itu yang aku nak kupaskan hari ini (gaya macam dalam Edisi Khas ;p)


Aku adalah salah seorang yang suka shopping online. Minat aku nie disebabkan banyak faktor. Antaranya sebab kat Segamat nie lambat sikit nak dapat produk-produk yang terlatest. Lain lah kalau aku dok KL. Benda-benda yang baru mesti orang KL tau dulu. Yea dak? So atas sebab tak mo jadi katak bawah tempurung aku selalu la online bukak website or page yang jual produk-produk yang latest yang kebarangkalian aku nak dapatkan kat tempat aku immediately sangatlah rendah.


Apa yang aku mention tadi tue maybe benefit bagi aku. Tapi dari perspektif lain maybe akan bagi keburukan kat kita pulak. Contohnya tersalah pilih website or page. Maksud aku takut korang tertipu laa dengan penjual tue. Mana la tau da baik punya bank in duit then baru tau penjual tue penipu then produk yang dia jual tue tak pernah wujud pun. Kan rugi namanya tue. So kalau sape-sape yang baru nak belajar shopping online nie should be careful ok? Make sure penjual-penjual nie ada lesen yang sah tau. So far aku masih belum terkena lagi la. Syukrannn...


Then korang kena bijak cari harga tau. Jangan sebab excited sangat tengok sesuatu produk tue terus beli even harga dorang mark up gila-gila. Sebab aku selalu terkono disebabkan nafsu la nie. Padahal ada je distributor yang jual dengan harga yang lagi murah. Hehehehe...contoh aku skang guna produk Narakashiwa iaitu sejenis produk penjagaan muka Made in Korea. Produk nie dibuat khas untuk Daiso Japan. Mean this product available only kat kedai Daiso je. Tempat lain memang takkan jumpa punya. Tapi kat Segamat takde Daiso so alternatif yang aku ada kena beli online. First time beli aku beli Charcoal Facial Mask dengan harga RM20 including postage. Mahalkan? Padahal kat Daiso baru RM5. Huhuhu...mereka betul-betul mark up siot harga. Mentang-mentang kat Segamat takde Daiso. Sob sob sob.

Ni la Charcoal Facial Mask. Best tau pakai :)
This pic aku credit kat Si Chantekkk


Sebagai penutup (macam buat karangan SPM) shopping online sangat menyeronokkan sehingga bapak aku bising sebab dia kata aku membazir. Hehehehe...those yang ada habit macam aku please be careful ok ;)


p/s: Baru lepas makan tapi lapar lagi...aigooo

7

New Semester!!!

Saje nak menghupdate entri sambil tengok cerekarama...neelofa berlakon tuee...hahaha...petang tadi saja-saja je cek timetable kat student portal. Rupa-rupanya da kuar da timetable for next sem even result belum kuar lagi...hehehe. Jom sama-sama check it outtt!
Awesome tak jadual aku? (Klik untuk pembesaran ok?)
p/s: Jadual udah keluar...skang ngah tunggu result final exam je...dup dap dup dap...nervous!!! Tapi sebelum tue jom layan running man sattt! Hohoho
4

Kerdil

Before aku nak sambung layan movie (even mata dah ngantok tahap cipan), aku nak tanya korang, korang pernah tak rasa kerdil bila melihat kejayaan or kebahagiaan seseorang? Especially bila beliau tue orang yang korang sangat-sangat kenai. By the way tadi aku stalk blog cousin aku. Kira nak di jadikan cerita dia nie kira bakal doktor la...tak lama lagi nak fly pi India nak amik medik katanya. So apa yang aku rasa? Ohh terasa kejelesan di situ...nak nak lagi gap umur aku dengan dia tak jauh mana.

Tumblr_lz3rh2oozr1rp7wemo1_500_large
Kadang-kadang terasa kerdil sebab dia amik medik tapi aku? Aku amik accounting. Professional jugak pe kos aku tue tapi awat rasa bila dia amik medik lagi gah bunyinya ek? Pernah tak korang rasa camtue? Well itu yang aku tengah asa la nie.

Then tak lami lagi dia nak fly pi India but aku study local je. Jeles lagi...nak kata apa dah sebab dekat Malaysia nie berlambak-lambak universiti yang boleh tawarkan kos aku tue compare dengan medik. Kalau aku amik ACCA ke CIMA ke dekat Malaysia pun da ada banyak institut yang tawarkan. So? >>> saja nak sedapkan hati :(   


p/s: Malas nak pikir...saje nak share...da jom sambung tengok drama Brain...best tau!!! By the way almost 2 weeks to go before result exam kuar...nervous nyahhhhh ;p
4

Angan-angan Taik Kucing!

Assalamualaikum bloggers!

Lately begitu busy melayan movie ku...dalam melayan movie tue mesti pikiran aku pun melayang sekali...berangan kot-kot la boleh jadi lagu heroin tue no! Hohoho. Korang pun selalu macam tue kan? Tue namanya betul-betul menghayati watak dalam setiap cerita yang korang layan tue. Siap nangis keluar hingus hijau lagi...eeewww

Oraiiitt tanpa membuang masa aku straight terus ke topik aku. Sape kat sini pernah berangan??? Semua orang confirm pernah kan? Aku pun pernah and selalu kot...especially kalau tak boleh tidur...hahaha...tapi tidak lah berlebih-lebihan kan. Cuma angan-angan tue kadang kala boleh menceriakan hidup kita...

Korang nak tau tak apa yang selalu or yang pernah aku berangan??? Hehehehe...Jommm scroll ke bawah yea ;p

1) Aku selalu berangan dapat bercinta dengan artis...hahahaha (blushing). Nie semua pengaruh cerita Full House laa nie...hahaha....macam best je tengok...walaupun possibility sakit hati tengok en BF di kelilingi ngan peminat perempuan dan skandal-skandal serta kontroversi hangit! 

2) Teringin nak jadi selebriti...wahhhh kelaassss gitu kalau aku dapat jadi selebriti...tak nak jadi penyanyi sebab suara SEDAP sangat..pelakon? Maybe..hahaha...but more too bidang pengacaraan kot...(ok aku perasan)..jeles tengok kembar aku -Neelofa jadi pengacara Nona...hahaha

3) Aku nak bercinta dengan orang kaya! Hehehe...aku materialistik ke? Da nama angan-angan kan. Bila tengok cite Secret Garden lagi la bertambah excited nak cari anak Dato', Tan Sri, Di-Raja...hehehe...nak apa semua dapat...untung laaa...

4) Berangan nak dapat laki yang hensem, pandai, kaya. Complete and perfect! Ada ke? Mesti la tak dapat nyahhh...hahaha



Nak yang jambu and hensem camnie boleh?

p/s: angan-angan korang apa pulak?

6
Back to Top