Diskriminasi Yg Melampau

Diskriminasi menjatuhkan aku! Ha emo aku petang2 gini dah kenapa??? Dah la kita preggy pastu nak emo bagai. Not good not good tau. Ni semua patut ko salahkan diaaaa. Ohh myyy nak bayangkan muka dia pun tak sanggup apatah lagi nak taip nama dia?

Ok aku tak nak disclose company yang aku keje because still nak jaga nama co 2. Perlu ke? Aku masih ada belas kasihan lagi ok. Banyak sangat aku pendam dari first masuk till now. Which aku rasa sampai satu tahap memang nak hembus je suma kat muka dia bersama2 dengan tali barut dia y setia aka tukang report y tak bertauliah boleh?

Aku tak paham jenis manusia y suka dengki dengan satu sama lain. Ingatkan keje co y berkaum &%@ ni so diskriminasi tue hanya jelas nampak pada staff &%@. Rupa2nya jangkaan aku meleset. Kaum sejenis dengan aku pun mcm celaka jugak boleh tak? I dont know why those people sanggup jadi tali barut bos y memang sah bukan sekaum and siap nak agung2 kan sangat apesal er?

Kalau benda yang dia sampaikan dekat bos tu betul takpe tpi masalahnya fitnah semata2. Benda y aku tak buat ko cakap aku buat. Curi tulang la kuat borak la. WTF??? Kalau betul tak percaya pasang la cctv beb aku tak kisah pun coz i know who i am. Im very committed person tau x? Maybe korg tak nampak sebab skop keje aku kat situ macam limited giler. Nama je junior account exec tapi my daily task macam kerani? Ko rasa macam mana?

Memang kadang2 tue aku admit la ada borak2 dengan staff hr tue which is memang tempat duduk dia sebelah je dengan aku. Tapi itu pun tengok masa jugak. Bukan whole of time ok. Kadang2 bosan ngadap pc baru la tegur2. Tak pun time dekat2 lunch or balik. If tak memang fokus buat keje je. Mentang2 bilik ceo aku 2 depan meja kitaorang so nampak kitaorg borak sikit da g report kat bos aku aka manager yang kitaorg kaki borak keje tak buat. Heii heloo..better ko jengah sikit kepala and badan ko keluar dari pintu bilik tue and monitor betul2 siapa y sebenarnya more borak than work. Kaum ko tahu? Bullshit boleh? Ha carut lagi. Sorry my baby. Ibu bengang giler skang. Dont ever try these words when u born k?

And yang aku geram tue why manager aku tak direct tegur je? Why should suh orang sampai2kan? Tak berani or what? Aku pantang tol guna cara y tak pro ni. Bila ko just suh org tu y bagitau aku so i dont have a right nak defend myself betul tak? Tue baru skit isu. Banyak lagi yang dah terkena dekat batang hidung aku ni tapi takkan nak citer suma dekat sini? Da la aku taip via fon je ni. Naik berpinar mata.

And y sadisnya u never give me chance nak buat keje exec. What i done now taraf clerk je. No job satisfaction. So many reasons yang buat aku nak cabut. Tapi now aku ada commitment. Nak bayar keta lagi. Bulan 10 ni da la roadtax mati plus bulan 8 aku beranak. So nak resign ke ape? Aku try apply keje lain. Mostly co seeking me to hire as auditor. Aishhh..kalau boleh nak elak sebab aku nak fokus kat family aku. Lau nak resign without any offer aku kesian kat husband. Takkan nak suh dia bear everything?

I dont know. Allah maha mendengar. Aku tau dia da tulis apa akan jadi esok dan seterusnya. Semalam meluahkan dekat husband smpai nanges2. Bukan stress pasal keje tapi sebab mentality staff kat situ. Macam @%?3%.

What should i do now? Ya Allah...

0
Back to Top