Dugaan Mengandung

                              Nampak tak perubahan berat aku??? Menurun lagi ade la..aishh

Aku baru balik dari check-up diri aku dan adik Mimi ni. Hari ni genap usia kandungan aku 17 minggu 5 hari. Kalau dulu time pregnant kan Kak Mimi aku mengalami masalah air kencing kotor je. Sampai tiap kali nak check-up aku try minum air sebanyak mungkin untuk elakkan air kencing kotor tapi still bacaan urine tu ade sikit-sikit positifnye. 

Now second pregnancy ni memang aku harap sangat everything is ok and harap bebenar adik Mimi dijauhkan dari jaundice. Siap da beli awai da Gulsan pati delima tu. Nanti da masuk 3rd trimester nak start consume together dengan susu kambing (if time tu tekak aku boleh terima susu la).

Tak silap aku hari ni hari ketiga aku follow-up check-up. Last month check-up alhamdulillah everything ok. Baik dari bacaan HB and urine semuanya ok. Cumanya berat aku just naik 200g je wei. Nurse siap tanye aku diet ke. Aku was like krik krik krik. Ape ke ngeknya aku nak diet time mengandung ni. Tak ponah dibuek orang. Kecuali da nak due tu selalu aku control sikit makan sebab nak control berat baby kan.
0
Back to Top